Οι Γερμανοί αντιδρούν με αντίποινα στο σαμποτάζ στο κέντρο «Λουζιτάνια».

Η βίαιη εισβολή στρατιωτών στο Πανεπιστήμιο, οι συλλήψεις και οι επιθέσεις σε φοιτητές είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τον Δημήτρη Καλλιγέρη. Η Ντόρα παραξενεύεται πολύ όταν ο άντρας της τής προτείνει να ανοίξουν το σπίτι τους και να δεχτούν κόσμο. Το μυστήριο, κάποια στιγμή, λύνεται. Και την τρομάζει. Ο Δημήτρης Καλλιγέρης, αυτός ο συντηρητικός αστός επιστήμονας, έχει οργανωθεί στην Αντίσταση.

Τα συγκλονιστικά γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με καταιγιστικούς ρυθμούς και μας μεταφέρουν στα ταραγμένα χρόνια της γερμανικής κατοχής στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, που θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 22:00.

Το ομότιτλο διήγημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη«Κρίσιμες στιγμές», με πρωταγωνιστές τον Άκη Σακελλαρίου και την Τάνια Τρύπη και εξαιρετικούς συντελεστές και ηθοποιούς, είναι το τρίτο σπουδαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας που μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, με τη μορφή μίνι σειράς, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, και μεταδίδεται κάθε Σάββατο, στις 22:00, από την ΕΡΤ1.

Στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, στα δύσκολα και ταραγμένα χρόνια που σφράγισαν ανεξίτηλα τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς, εκτυλίσσεται η δράση του διηγήματος, με κεντρικούς ήρωες ένα ζευγάρι αστών, τον Δημήτρη και την Ντόρα Καλλιγέρη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook