Παιχνίδια, τραγούδια και χορός, αποδράσεις σε μαγικές τοποθεσίες, ταινίες για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για τους σινεφίλ, συναυλίες, νέα επεισόδια των αγαπημένων μας σειρών, αλλά και πρεμιέρες νέων προγραμμάτων, θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ2, την Παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, για να σας ψυχαγωγήσουν πάντα με την ποιότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

ΕΡΤ1

Ο Νίκος Κουρής παρουσιάζει, στις 13:00, ένα εορταστικό επεισόδιο του τηλεοπτικού καθημερινού παιχνιδιού «Δες και βρες» που γίνεται για καλό σκοπό, καθώς η ΕΡΤ θα προσφέρει την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή των Πρωτοχρονιάς, συνολικά, το ποσό των 5.000 ευρώ στο μη κερδοσκοπικό σωματείο MDA. Προσκεκλημένοι του οι αγαπημένοι ηθοποιοί Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Νικορέστης Χανιωτάκης, Τζωρτζίνα Λιώση και Ισιδώρα Δωροπούλου, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να… νικήσουν τον Νίκο Κουρή και να απαντήσουν σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

Τη σκυτάλη παίρνει, στις 16:00, το «Στούντιο 4» με χριστουγεννιάτικο… άρωμα. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος έχουν καλεσμένους τρεις λαμπερούς και ταλαντούχους ηθοποιούς από τη σειρά της ΕΡΤ  «Η τούρτα της μαμάς». Ο Πάρις Θωμόπουλος, ο Θάνος Λέκκας και ο Μιχάλης Παπαδημητρίου τραγουδούν μοναδικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ μιλούν στη Νάνσυ και στον Θανάση για τις πιο όμορφες αναμνήσεις που έχουν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου θυμάται απίστευτες ιστορίες πίσω από τις πιο γνωστές ταινίες του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Δέσπω Διαμαντίδου και τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Μαθαίνουμε ποιες είναι οι πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών, συνδεόμαστε με το Βέλγιο, όπου η Θεσσαλονικιά σοκολατοποϊός Μίνα Αποστολίδη μάς ξεναγεί στις φίνες γεύσεις που δημιουργεί.  Επίσης, ο Νίκος Ντάνος ετοιμάζει από την κουζίνα της εκπομπής το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο πρωινό με τσουρέκι.

Στις 22:00 καταφτάνει «Δυνατά» ο Κωστής Μαραβέγιας. Ένα εορταστικό επεισόδιο γεμάτο από θετική ενέργεια, χαρά και υπέροχους καλεσμένους.  Είκοσι τρεις καλλιτέχνες, μικροί και μεγάλοι, βρίσκονται στο σαλόνι του πετυχημένου καλλιτέχνη για να θυμηθούν τα αγαπημένα Χριστούγεννα της ζωής τους, τα καλύτερα δώρα που πήραν, ίσως και κάποια δώρα που ποτέ δεν ήρθαν, να δώσουν τις καλύτερες και πιο ειλικρινείς ευχές τους και να τραγουδήσουν παρέα. Μεταξύ άλλων παρελαύνουν οι ηθοποιοί από τις αγαπημένες σειρές της ΕΡΤ, «Τα καλύτερά μας χρόνια», Μανώλης Γκίνης, Αμέρικο Μέλης, Έκτορας Φέρτης, και ο Θανάσης Μαυρογιάννης από την «Τούρτα της μαμάς». Μαζί τους εμφανίζεται και ο μικρός πιανίστας και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης, ο οποίος χαρίζει στην παρέα των μικρών φίλων υπέροχες μελωδίες στο πιάνο. Το δίδυμο Τάκης Γιαννούτσος-Θοδωρής Βαμβακάρης προσπαθούν να αποδείξουν ότι, εκτός από χιούμορ, διαθέτουν και φωνητικές ικανότητες. Ο Μέμος Μπεγνής δεν χρειάζεται ούτε συστάσεις, ούτε εξετάσεις φωνητικής, καθώς η μεγάλη εμπειρία του στα μιούζικαλ και στις μουσικές σκηνές τον καθιστά έναν από τους πλέον καλλίφωνους ηθοποιούς. Η Βίβιαν Κοντομάρη επιμένει ότι «η νύχτα θέλει έρωτα», η Λίλα Μπακλέση ότι «την καρδιά της δεν τη δανείζει με τόκο και Batida de coco», η Δήμητρα Στογιάννη ότι «θέλει να χορεύει» και η Χριστίνα Αλεξανιάν ζητά «μία λέξη, αυτή τη μόνη λέξη, γιατί σε λίγο πια θα φέξει…». Μια αντροπαρέα, αποτελούμενη από τους Λευτέρη Ελευθερίου, Αντώνη Κρόμπα και Θανάση Βισκαδουράκη, ανεβάζει το κέφι και τη διάθεση με τα τραγούδια αλλά και τα καμώματά της.  Στο ίδιο μήκος κύματος δύο κεφάτες και υπερταλαντούχες κυρίες, η Δανάη Λουκάκη και η Μαριέλλα Σαββίδου, οι οποίες κυριολεκτικά ξεσηκώνουν το πλατό με τις ερμηνείες  και τη σκηνική τους παρουσία.

Μαζί τους, σε διαφορετικούς  αλλά πολυαγαπημένους ρυθμούς, η Μαρία Χάνου τραγουδά, με τρόπο μοναδικό, κομμάτια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη ρεμπέτικη μουσική. Ο Αποστόλης Τότσικας, σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του, παίρνει την κιθάρα του και ανεβαίνει με αυτοπεποίθηση στη σκηνή, εντυπωσιάζοντας τόσο ως μουσικός όσο και ως τραγουδιστής, τη στιγμή που ο Μάνος Γαβράς, με άψογο στυλ, φέρνει έναν κλασικό «νεοϋορκέζικο» αέρα ερμηνεύοντας κομμάτια του Φρανκ Σινάτρα. Και όσο ο Γιώργης Τσουρής τραγουδά για μία «Βαλίτσα», ο Θοδωρής Φραντζέσκος εξηγεί γιατί δεν θυμώνει με το γινάτι της αγαπημένης του. Κι επειδή κάθε όμορφη παρέα δεν μπορεί παρά να είναι και ροκ, ο Δημήτρης Καπουράνης μάς θυμίζει γιατί αγαπάμε τον Έλβις. Η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου συμπληρώνει αυτή την υπέροχη βραδιά με τις βελούδινες παιδικές φωνές της.

 

Στις 00:50, το ρομαντικό μουσικό δράμα, «Γιεντλ» (Yentl), σε σκηνοθεσία της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ,  με πρωταγωνίστρια την ίδια και τους Μάντι Πατίνκιν, Έιμι Ίνρβινγκ, μας μεταφέρει στην Ανατολική Ευρώπη του 1904, μέσα από την ιστορία της νεαρής Εβραίας, Γιεντλ, η οποία επιθυμεί να σπουδάσει, κάτι που της το απαγορεύει η θρησκεία της. Πρόκειται για μεταφορά στο σινεμά του διηγήματος «Yentl, the Yeshiva Boy» του συγγραφέα Άιζακ Μπασέβις Σίνγκερ, το οποίο στη συνέχεια διασκευάστηκε σε θεατρικό που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ. Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού της Ακαδημίας το 1983.

ΕΡΤ2  

 

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, στις 08:35, οι μικροί φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, την παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων παραγωγής Αγγλίας «Ντίγκμπι, ο μικρός δράκος».  Ο Ντίγκμπι, ένας μικρός δράκος με μεγάλη καρδιά, ζει σε ένα δάσος ονειρικής ομορφιάς. Μπορεί να μην ξέρει ακόμα να βγάζει φωτιές ή να πετάει, έχει όμως ξεχωριστή προσωπικότητα και αστείρευτη ενέργεια. Οι φίλοι του είναι όλοι πλάσματα του δάσους, είτε πραγματικά, όπως ζώα και πουλιά, είτε φανταστικά, όπως ξωτικά και νεράιδες. Η σειρά, που ήταν δύο φορές υποψήφια για Βραβεία BAFTA, αποτέλεσε τηλεοπτικό φαινόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο και λατρεύτηκε από παιδιά σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο για τις όμορφες, θετικές ιστορίες αλλά και για την ατμόσφαιρα που αποπνέει και η οποία επιτεύχθηκε με τον συνδυασμό των πλέον σύγχρονων τεχνικών animation με μια ρετρό, stop motion αισθητική.

  

Στις 18:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δημοφιλή έργα, ύμνοι και παραδοσιακά κάλαντα, στην καθιερωμένη εορταστική συναυλία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021. Στην έναρξη της συναυλίας, η Χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Παπαπέτρου, παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μουσικές ιστορίες, σε πρωτότυπες εναρμονίσεις και διασκευές, νέες αναθέσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ σε σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Στη συνέχεια, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ ερμηνεύουν έργα Μασκάνι, Νικαλάι Ρίμσκι Κόρσακοφ, Βόλφγκανγκ Αμαντέους ΜότσαρτΜανώλη ΚαλομοίρηΦέλιξ Μέντελσον-ΜπαρτόλντιΠιoτρ Ίλιτς ΤσαϊκόφσκιΗ συναυλία ολοκληρώνεται με το περίφημο χορωδιακό Αλληλούια (Hallelujah) από το Ορατόριο Μεσσίας του Γκέοργκ Φρίντριχ  Χέντελ‎.

 

Στις 20:00, ακολουθεί η ξένη ταινία κινούμενων σχεδίων «Οι περιπέτειες του Σκρουτζ» (Christmas CarolThe Movie).  Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», βασισμένη στο βιβλίο του Καρόλου Ντίκενς. Ο ανάλγητος Σκρουτζ δεν διστάζει ούτε στις μέρες των γιορτών να στέλνει στη φυλακή τους δύστυχους που του χρωστούν χρήματα.
Η καρδιά του, όμως, θα μαλακώσει μετά και τις επισκέψεις τριών φαντασμάτων.

Στις 21:30, έρχεται «Ο βιολιστής στη στέγη» (Fiddler on the roof). Το διάσημο μιούζικαλ, παραγωγής ΗΠΑ 1971 για όλη την οικογένεια. Στη σπουδαία αυτή ταινία, που είναι πλέον κλασική στην ιστορία του κινηματογράφου, θα δούμε τη ζωή του Τέβγε, ενός Εβραίου γαλατά στην τσαρική Ρωσία το 1905 που, μαζί με την οικογένειά του, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο με τη φτώχεια, αλλά και με τον αντισημιτισμό που όλο και κερδίζει έδαφος στο χωριό του. Ο Τέβγε, που προσπαθεί με ευλάβεια να κρατήσει τις παραδόσεις μαζί με τη γυναίκα του Γκόλντε με την «τσουχτερή» γλώσσα και τις πέντε ανύπαντρες κόρες του, ζουν την απλή φτωχική ζωή τους στο χωριό Ανατέβκα, στην Ουκρανία, όμως τα προβλήματα της οικογένειας σύντομα θα φανούν ασήμαντα μπροστά στις διώξεις που θα αρχίσουν εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού από το διεφθαρμένο τσαρικό καθεστώς. Δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να τα μαζέψουν και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για πάντα. Η μουσική, τα τραγούδια και τα χορευτικά της ταινίας, απαράμιλλης ομορφιάς, έμειναν κλασικά στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου.

Στις 00:45, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει μελωδίες και τραγούδια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών και μας μεταφέρει νοερά στο West End του Λονδίνου και στο Broadway της Νέας Υόρκης, μέσα από τις υπέροχες μουσικές που έχουν γράψει οι Elton John, Andrew Lloyd Webber, Randy Newman, Stephen Sondheim, Leonard Bernstein και άλλοι γνωστοί συνθέτες. Μια παραγωγή των Μουσικών Συνόλων, για το εορταστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ2, που περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες  και τραγούδια  από το «West Side Story»,  το «Cats», το «Lion King», τον «Μάγο του Οζ», «Το φάντασμα της Όπερας»,  το «Τζέκιλ και Χάιντ», την «Πεντάμορφη και το Τέρας», τη «Μέρι Πόπινς» και άλλα δημοφιλή μιούζικαλ που άφησαν εποχή.

  

 Χριστούγεννα – Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021 

ΕΡΤ1

Ανήμερα των Χριστούγεννα, στις 13:00«Το αλάτι της γης» μάς ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μ’ ένα εορταστικό επεισόδιο με τίτλο «Το μπουζούκι στην Αμερική. Ένα ρεβεγιόν στα ελληνικά λαϊκά κέντρα στις ΗΠΑ στις ”χρυσές δεκαετίες” του ’50 και του ’60». Ξεναγός μας ο Λάμπρος Λιάβας, που μας προσκαλεί σε ένα εορταστικό ρεβεγιόν στα κέντρα της ομογένειας αναβιώνοντας το μουσικό κλίμα της εποχής εκείνης. Στην εκπομπή παρουσιάζεται μια αντιπροσωπευτική επιλογή από κοσμαγάπητα  λαϊκά  τραγούδια  αλλά  και  κάποια  «κρυμμένα  διαμάντια» αυτής της περιόδου, με αναφορά στους μεγάλους δεξιοτέχνες: Γιάννη Παπαϊωάννου, Μανώλη Χιώτη,  Δημήτρη Στεργίου-Μπέμπη, Γιάννη Σταματίου-Σπόρο, Γιάννη Τατασόπουλο-Ντίλιγκερ,  Σταύρο Τζουανάκο, Ανέστο Αθανασίου, Τζιμ Αποστόλου κ.ά.

Στα 17:00, το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ «Η ζωή αλλιώς» με την Ίνα Ταράντου επισκέπτεται τη Βάλια Κάλντα, τον Εθνικό Δρυμό ανάμεσα στα Ιωάννινα και τα Γρεβενά, ζώντας μια εμπειρία τόσο ζεστή που κάνουν τα Χριστούγεννα να φαίνονται σαν μια εποχή που εμπλέκουν όλο τον κόσμο σε μια συνωμοσία αγάπης. Η Ίνα Ταράντου και οι καλεσμένοι της περπάτησαν στο βουνό, μάζεψαν μανιτάρια, μίλησαν με πολλούς και ξεχωριστούς ανθρώπους, τραγούδησαν, χόρεψαν, μαγείρεψαν και δοκίμασαν τοπικά εδέσματα.

Στις 18:15, έρχεται ο Ηρακλής Πουαρό και οι περιπέτειές του που, λόγω της ημέρας, έχουν άρωμα εορτών. Ο επιθεωρητής ετοιμάζεται να περάσει ήρεμα τα Χριστούγεννα με μοναδική παρέα τα βιβλία του και το ραδιόφωνο, όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο Σίμεον Λι, ο οποίος μόλις έχει λάβει έξι διαμάντια από το μουσείο του στη Νότιο Αφρική και ζητάει από τον Πουαρό να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί του, στο σπίτι του, διότι πιστεύει ότι απειλείται η ζωή του.

Στις 20:00, οι απολαυστικές «μαμάδες» Ελένη Ράντου (Φούλη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Δέσποινα) και Φωτεινή Μπαξεβάνη (Αριστέα), μέσα από το νέο ξεκαρδιστικό επεισόδιο της κωμικής σειράς «Ζακέτα να πάρεις», με τίτλο «Καλό ταξίδι», μας χαρίζουν άφθονο γέλιο με τις απίθανες περιπέτειές τους.

Στις 22:00, «Η τούρτα της μαμάς» μάς κρατάει συντροφιά και μας χαρίζει γέλιο, αλλά και συγκίνηση, μ’ ένα διπλό απολαυστικό εορταστικό επεισόδιο με εξαιρετικούς guests σε ρόλους-έκπληξη, και, φυσικά, τραγούδι, χορό, κέφι και χαρά. Καλεσμένοι στο δείπνο της οικογένειας Βασίλαινα όλοι οι τηλεθεατές της ΕΡΤ, που θα απολαύσουν  το πιο εορταστικό…  μενού, με «κερασάκι στην τούρτα» τις σπαρταριστές καταστάσεις που έχει σκαρφιστεί το δημιουργικό δίδυμο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου γι’ αυτή τη μαγική χριστουγεννιάτικη βραδιά. Ως guests εμφανίζονται οι: Χρύσα Ρώπα (Αλεξάνδρα, η μητέρα του Τάσου), Υρώ Μανέ (Αλέκα, η μητέρα του Παναγιώτη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Στάθης, ο πατέρας του Παναγιώτη), Ζώγια Σεβαστιανού (Αγγελική), Γιώργος Τσιαντούλας (Παναγιώτης, ο σύντροφος του Πάρη), Ειρήνη Αγγελοπούλου (Τζένη, η σύντροφος του Θωμά), Υακίνθη Παπαδοπούλου (Μυρτώ), Δημήτρης Τσιώκος (Γιάγκος), Απόστολος Μπαχαρίδης (Ρήγας) Τραγουδούν οι: Άκης Παναγιωτίδης, Γιώργος Ξανθούλης, Αλεξάνδρα Σιετή

ΕΡΤ2

Το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης μεταδίδει στις 06:00, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, την Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία της εορτής των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια, τον πρώτο λόγο έχουν οι μικροί μας φίλοι. Θα τους κρατήσουν συντροφιά κινούμενα σχέδια και παιδικές σειρές.

Στις 10:00, «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι». Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία σε τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο (3D animation), που βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Στις 10:30, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, η παιδική σειρά γαλλικής παραγωγής «Yeti tales». Ένα ζεστό και χνουδωτό λούτρινο Γέτι είναι η μασκότ του τοπικού βιβλιοπωλείου. Όταν και ο τελευταίος πελάτης φεύγει, το Γέτι ζωντανεύει για να διαβάσει στους φίλους του τα αγαπημένα του βιβλία. Η σειρά «Yeti Tales» είναι αναγνώσεις, μέσω κουκλοθέατρου, κλασικών, και όχι μόνο βιβλίων, της παιδικής λογοτεχνίας.

Στις 11:10,  η μικρού μήκους παιδική ταινία κινούμενων σχεδίων αγγλικής παραγωγής «Ο χιονάνθρωπος» (The snowman).  Παραμονή Xριστουγέννων και το χιόνι πέφτει πυκνό. Ο Τζέιμς ξυπνά και τρέχει να παίξει με το χιόνι. Φτιάχνει έναν μεγάλο χιονάνθρωπο. Τα μεσάνυχτα ο Χιονάνθρωπος ζωντανεύει. Ο Τζέιμς είναι ενθουσιασμένος. Οι δυο τους παίζουν και κάνουν βόλτα στο δάσος. Μέχρι που ο Χιονάνθρωπος βλέπει σε μια φωτογραφία ένα τοπίο από τον Αρκτικό Κύκλο. Πρέπει οπωσδήποτε να πάει εκεί. Παίρνει τον Τζέιμς από το χέρι και πετούν μέχρι να συναντήσουν το Βόρειο Σέλας και να προσγειωθούν στη γη του Άη Βασίλη. Ένα παραμύθι χωρίς λόγια, αλλά με την υπέροχη μουσική του Χάουαρντ Μπλέικ για μια φιλία που δεν θα μπορούσε ποτέ να κρατήσει για πολύ. H μικρού μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων ήταν υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία του.

Τη σκυτάλη παίρνει, στις 13:00, η αγαπημένη σειρά εκπομπών «Ποπ Μαγειρική» με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, με ένα νέο εορταστικό επεισόδιο. Ο δημιουργικός σεφ, εφοδιασμένος όπως πάντα με τα άριστα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, υποδέχεται στη στολισμένη κουζίνα του δύο αγαπημένους παρουσιαστές. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος έρχονται να γιορτάσουν με τους τηλεθεατές και να μαγειρέψουν υπέροχα εορταστικά πιάτα! Το μενού περιλαμβάνει: Σαλάτα με σπανάκι, κολοκύθα ψητή, κάστανα, σιρόπι ροδιού και τσαλαφούτι, μαύρο χοίρο φρικασέ με σελινόριζα και τέλος κορμό σοκολατένιο με μους κάστανο, σιρόπι σοκολατένιο μελιού και γλυκό κουμ-κουάτ.

Στις 17:00, έρχονται με νέο επεισόδιο οι «Μαμά-δες» με τη Ζωή Κρονάκη. Ένα εορταστικό επεισόδιο γυρισμένο στο χιονισμένο Τέγκερζε, στους πρόποδες των Γερμανικών Άλπεων. Η εκπομπή συναντά Έλληνες γονείς που ζουν και διαπρέπουν στο διάσημο θέρετρο της Βαυαρίας. Στην εκπομπή θα ακουστούν τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τις γλυκές φωνές των παιδιών της Χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στις 18:00, ο pastry chef Κρίτωνας Πουλής κάνει τη ζωή μας πιο γλυκιά στην εκπομπή «Κάτι γλυκό». Πρωτότυπες συνταγές, γρήγορες λιχουδιές, υγιεινές εκδοχές γνωστών γλυκών και λαχταριστές δημιουργίες θα παρελάσουν από τις οθόνες μας και μας προκαλούν όχι μόνο να τις θαυμάσουμε, αλλά και να τις παρασκευάσουμε. Η εκπομπή θα συνδεθεί, επίσης, με Έλληνες σεφ που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Ακολουθεί, στις 21:00, το «Art Week» με ένα ξεχωριστό επεισόδιο. Ο Μίνως Μάτσας, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της γενιάς του, υποδέχεται τη Λένα Αρώνη στο σπίτι του για να γιορτάσουν παρέα αυτήν την υπέροχη νύχτα. Ο σπουδαίος συνθέτης μάς ανοίγει το σπίτι του και μας υποδέχεται με την παρέα μουσικών του, οι οποίοι «τζαμάρουν» και παίζουν πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη. Μαζί στο γιορτινό τραπέζι η πολυαγαπημένη τραγουδίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης.  Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Πώς νιώθουν τα Χριστούγεννα; Πώς ήταν οι πρόσφατες γιορτές τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας; Αυτά και κυρίως υπέροχα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από όλους εμάς μέσα στα 20 -και πλέον- χρόνια διαδρομής του σπουδαίου συνθέτη θα απολαύσουν οι τηλεθεατές από την ΕΡΤ2.

Στις 22:00, κάνει πρεμιέρα η ανανεωμένη «Αυλή των Χρωμάτων». Ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος αναλαμβάνει κάθε εβδομάδα να μας ξεναγεί στο λαϊκό τραγούδι μαζί με την Αθηνά Καμπάκογλου. Καλεσμένοι στην πρεμιέρα αγαπημένοι φίλοι  του Χρήστου Νικολόπουλου. Μεγάλοι λαϊκοί ερμηνευτές με τους οποίους, ο μεγάλος συνθέτης, έκανε σπουδαίες συνεργασίες. Η Πέγκυ Ζήνα, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Στέλιος Διονυσίου. Μαζί τους ο μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος έχει, φέτος, την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκπομπής. Παρέα με τους καλλιτέχνες, «ξεδιπλώνουμε» το αρχείο και το ανεξάντλητο μουσικό ρεπερτόριο του Χρήστου Νικολόπουλου που «κρύβει» διαμάντια. Δημιουργίες μεγάλων στιχουργών και μουσικών του ελληνικού πενταγράμμου. Των Πυθαγόρα, Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Ρασούλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Λευτέρη Χαψιάδη, Νίκου Αναγνωστάκη. Θυμόμαστε ανθρώπινες στιγμές από το «σμίξιμο» του συνθέτη με τους μεγάλους «λαϊκούς»  τον Στέλιο  Καζαντζίδη, τον Στράτο Διονυσίου. Σιγοτραγουδάμε κομμάτια, που όχι μόνο συνέθεσε αλλά και ερμήνευσε ο Χρήστος Νικολόπουλος, μελωδίες  και τραγούδια που έγραψαν ιστορία και μας έχουν «συντροφεύσει» στις λύπες και τις χαρές μας.  Δεκαμελής ορχήστρα συνοδεύει τους καλλιτέχνες στα αγαπημένα μας τραγούδια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook