ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Επικίνδυνες μαγειρικές» του Ανδρέα Στάικου
Πρεμιέρα στο ραδιόφωνο – Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00
Οι «Επικίνδυνες μαγειρικές», το μυθιστόρημα του Ανδρέα Στάικου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως θεατρικό έργο εντός και εκτός συνόρων και δοκιμάστηκε κινηματογραφικά το 2010, μεταφέρεται στο ραδιόφωνο σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά και κάνει πρεμιέρα στο Τρίτο Πρόγραμμα, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», στο πλαίσιο των Νέων Ηχογραφήσεων της ΕΡΤ.
Δύο νέοι άντρες (Ζαχαρίας Ρόχας, Άρης Παπαδημητρίου), ανακαλύπτουν τυχαία ότι έχουν την ίδια ερωμένη (Κερασία Σαμαρά), μια λαίμαργη, αδηφάγα, σαγηνευτική γυναίκα-αράχνη, που ασκώντας επάνω τους μια ακαταμάχητη έλξη τους πλέκει βίαια στον ιστό της.
Οι δύο ήρωες αρχίζουν να τη διεκδικούν ο καθένας τους μόνο για τον εαυτό του, με όπλο τη μαγειρική τους δεινότητα. Τους κατευθύνει σ’ αυτό ένας μυστηριώδης υποκινητής (Κωνσταντίνος Τζούμας), ο οποίος κινεί τα νήματα της μαγειρικής σύγκρουσης των αντεραστών και φαίνεται να έχει δικούς του λόγους που τον εμπλέκουν σ’ αυτήν την ερωτική διαμάχη.
Συνταγές και γεύσεις ζωντανεύουν, παρασύρουν στην απόλαυση και παίζουν κρίσιμο ρόλο σ’ αυτήν τη λαχταριστή ιστορία αποπλάνησης και απενοχοποίησης των αισθήσεων, την οποία αφηγείται ο Ανδρέας Στάικος.
Συγγραφέας: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ζαχαρίας Ρόχας, Κερασία Σαμαρά, Άρης Παπαδημητρίου
Μουσική σύνθεση: Τάσος Καρακατσάνης
Ηχοληψία – επεξεργασία ήχου: Βίκτωρ Μαστέλλα
Επιμέλεια – παρουσίαση: Μάρα Καλούδη
Ολες οι Ειδήσεις
- «The Wall»: Οι νεαρές φίλες θέλουν να ζήσουν από κοντά το «αμερικανικό όνειρο» – Απόψε, στις 21.00 (Τρέϊλερ)
- CashorTrash: Τα ιδιαίτερα κοσμήματα της Ινδιάνικης φυλής Ναβάχο και άλλα σπάνια αντικείμενα στη σημερινή δημοπρασία -Τρέϊλερ
- «Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά»: Οι πέντε ήρωες είναι εδώ και πάλι – Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 21:00
- Γ.Αυτιάς: Έπαινος στην Ελλάδα του Επιτρόπου Οικονομικών για τις επιδόσεις με δημοσιονομικό πλεόνασμα
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να δημιουργήσουμε Διακομματική επιτροπή στη Βουλή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα
- Κυψέλη: Τρείς φορές είχε συλληφθεί η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της στο Γυμνάσιο – Είχε επιτεθεί και σε άλλη 14χρονη με κουζινομάχαιρο – «Φοβόμουν για τη ζωή μου» λέει αυτόπτης μάρτυρας (βίντεο)
- Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την παράσταση
- ΚΕΔΕ: Κλειστοί όλοι οι δήμοι της χώρας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook