ΠΟΣΠΕΡΤ: Καταδικάζουμε τις Διώξεις Δημοσιογράφων για την Υπόθεση NOVARTIS

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Η πολύκροτη υπόθεση Novartis, αυτό το παγκόσμιο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς κυβερνητικών αξιωματούχων, ενδεχομένως και άλλων εμπλεκομένων από την ιατρική κοινότητα, που ανάγκασε και την ίδια την πολυεθνική εταιρεία να αποδεχτεί την ύπαρξή του και να πληρώσει με διακανονισμό 347 εκατομμύρια ευρώ στις ΗΠΑ, στην φαιδρά πορτοκαλέα Ελλάδα της ανεκδιήγητης αυτής κυβέρνησης θάβεται και γυρίζει μπούμεραγκ, καθίζοντας στο εδώλιο του κατηγορουμένου δημοσιογράφους που επιμένουν ενοχλητικά στην αποκάλυψή του.
Ο θύτης γίνεται θύμα και το σκάνδαλο σκευωρία. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να ασκούνται ποινικές διώξεις εναντίον της ερευνητικής δημοσιογραφίας, που τόλμησε να μπει σφήνα στις απόκρυφες πτυχές και συναλλαγές αυτής της υπόθεσης.
Η ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, και προηγούμενα οι διώξεις των Κώστα Φιλλιπάκη και Γιάννας Παπαδάκου για το ίδιο θέμα, αποτελούν το λιγότερο μία δημοκρατική εκτροπή, στοιχείο που δυστυχώς κινδυνεύουμε να συνηθίσουμε στη χώρα μας και μπορούν να ειδωθούν ευκολότερα ως εκδικητικές πολιτικές διώξεις προς παραδειγματισμό για όποιον ξανατολμήσει ή σκοπεύει να ασχοληθεί με την πραγματική ερευνητική δημοσιογραφία και ειδικά αυτήν του δημοσίου συμφέροντος.
Η προσπάθεια φίμωσης, οι ποινικές διώξεις ακόμα και οι φυσικές εξοντώσεις δημοσιογράφων που ενοχλούν ξεψαχνίζοντας πολύ σκοτεινές υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, τείνουν να αποτελούν πλέον ένα ιδιότυπο καθεστώς στη χώρα μας, που προσιδιάζει σε πρακτικές οργανωμένου εγκλήματος.
Ανεξάρτητα τις πολιτικές ή κομματικές πεποιθήσεις και επιλογές των δημοσιογράφων που κάθε φορά διώκονται, η ελευθερία του Τύπου και η ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα βάλεται σε υπερθετικό βαθμό γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναφορές από διεθνείς οργανισμούς αλλά και από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που κατατάσσουν τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις των σχετικών δεικτών.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα την ποινική δίωξη των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Κώστα Φιλλιπάκη και Γιάννας Παπαδάκου, και αναμένει από την ελληνική δικαιοσύνη να αποδείξει την πραγματική ανεξαρτησία της.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ από στεριά και αέρα – Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Καραβάνια αμάχων Παλαιστινίων ψάχνουν οδό διαφυγής – Βίντεο
- «The Chase»: Πρεμιέρα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 18:30 – Τρέϊλερ
- Η πρώτη μάχη του Ολυμπιακού στο UEFA ChampionsLeague είναι στο MEGA
- «Απαραίτητο φως» – Από το ERTFLIX στην ΕΡΤ1: Η σειρά, που ενθουσίασε το κοινό, μας ταξιδεύει στην Αθήνα της γερμανικής Κατοχής και της δεκαετίας του 2000
- Οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις για την ευλογιά των προβάτων – Τα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου
- «Η γη της ελιάς»: Επιστρέφει στο MEGA στις 21 Σεπτεμβρίου – Η Αθηνά ζητά διαζύγιο από τον Τζον – Δείτε το τρέϊλερ
- Δράμα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την θανατηφόρα επίθεση της αρκούδας στον ορειβάτη
- Δέσποινα Βανδή: Ευχές για την ονομαστική εορτή της κόρης της, Μελίνας Νικολαΐδη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook