Μαζί με «ΤΟ ΒΗΜΑ» η εφημερίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΟΠΑ ΝEWS

«ΤΟ ΒΗΜΑ» εγκαινιάζει από την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου τη συνεργασία του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσφέροντας στους αναγνώστες του την ειδική ενημερωτική έκδοση ΟΠΑ NEWS.
Με στόχο να ανοίξει παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέσα από την επίσημη εφημερίδα του ΟΠΑ θα παρουσιάζει την εγχώρια αλλά και διεθνή δραστηριότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα αναδεικνύει τις συνεργασίες του με άλλα ιδρύματα, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον θα περιλαμβάνει αναλύσεις σε φλέγοντα θέματα, προβλήματα και προκλήσεις της σύγχρονης οικονομικής επιστήμης σε «μακρο-» και «μικρο-» επίπεδο. Επιπροσθέτως, η έκδοση θα αναδεικνύει τις ευκαιρίες σπουδών καθώς και τις επικρατούσες τάσεις επαγγελματικής εξέλιξης και ένταξης των αποφοίτων στη διαρκώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας.
Το τεύχος ΟΠΑ NEWS που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου μαζί με «ΤΟ ΒΗΜΑ» περιλαμβάνει ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στο ψηφιακό «αύριο» και τα βήματα που απαιτούνται για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας, προσεγγίζοντας θέματα όπως:
· Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της υγείας
· Η πράσινη πληροφορική και οι έξυπνες πόλεις
· Η κυβερνοασφάλεια και οι νέοι ηλεκτρονικοί «σωματοφύλακες»
· Τα ίχνη της ροής του χρόνου και οι εφαρμογές νευρωνικών δικτύων
· Οι αλγοριθμικές προκαταλήψεις και τα ηθικά διλήμματα
Σχετικά άρθρα δημοσιεύουν οι καθηγητές : Ίων Ανδρουτσόπουλος, Βασίλειος Σύρης, Γεώργιος Πολύζος, Νίκος Παραγιός, Ιωάννης Μαριάς, Θέμης Παλπάνας, Βάνα Καλογεράκη και Κίμων Δρακόπουλος.
«Η νέα αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του σταθερού προσανατολισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προς την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη συνεργασιών με σημαντικούς φορείς και επιχειρήσεις του οικοσυστήματος της οικονομίας, αλλά και τη διεθνοποίηση του Ιδρύματος μέσα από τη δημιουργία ισχυρών διεθνών ακαδημαϊκών δικτύων» επισημαίνει ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Δημήτρης Μπουραντώνης, ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, τονίζει πως «οι αναγνώστες του ΒΗΜΑΤΟΣ θα γνωρίσουν πολλά από αυτήν τη σύμπραξη και η ακαδημαϊκή κοινότητα θα προσεγγίσει ακόμα περισσότερο τις ιστορικές εφημερίδες κατανοώντας τον κοινωνικό και παιδευτικό τους ρόλο, βοηθώντας στην εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης».
Ολες οι Ειδήσεις
- Τηλεθέαση-ρεκόρ έως 69,5% για την ΕΡΤ1 έκανε ο ημιτελικός στο μπάσκετ μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας
- Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αταμάν να τον συγχαρεί για τη νίκη επί της Ελλάδας – Βίντεο
- Πένθος στην οικογένεια Λεμού: Πέθανε η 28χρονη κόρη του Διαμαντή και της Μπέσσυς
- Δημοσκόπηση RealPolls: Οριακή άνοδος για τη ΝΔ – «Χαμηλές πτήσεις» για τα κόμματα της αντιπολίτευσης
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Η συγκίνηση του για το δώρο που του έκαναν σε συναυλία του (Βίντεο)
- Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Πραγματοποίησε το όνειρο που είχε με τον σύζυγό της
- Ελλάδα – Τουρκία 68-94: «Λύγισε» η Εθνική και πάει για το χάλκινο- Η ομάδα του Άταμαν επιστρέφει στον τελικό μετά από 24 χρόνια (βίντεο)
- Μάνος Βουλαρινός για Νατάσσα Μποφίλιου: «Αυτό που είπα ενόχλησε, γιατί έγινε κατανοητό ότι κοροϊδεύω το μυαλό της» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook