Μαζί με «ΤΟ ΒΗΜΑ» η εφημερίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΟΠΑ ΝEWS

«ΤΟ ΒΗΜΑ» εγκαινιάζει από την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου τη συνεργασία του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσφέροντας στους αναγνώστες του την ειδική ενημερωτική έκδοση ΟΠΑ NEWS.
Με στόχο να ανοίξει παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέσα από την επίσημη εφημερίδα του ΟΠΑ θα παρουσιάζει την εγχώρια αλλά και διεθνή δραστηριότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα αναδεικνύει τις συνεργασίες του με άλλα ιδρύματα, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον θα περιλαμβάνει αναλύσεις σε φλέγοντα θέματα, προβλήματα και προκλήσεις της σύγχρονης οικονομικής επιστήμης σε «μακρο-» και «μικρο-» επίπεδο. Επιπροσθέτως, η έκδοση θα αναδεικνύει τις ευκαιρίες σπουδών καθώς και τις επικρατούσες τάσεις επαγγελματικής εξέλιξης και ένταξης των αποφοίτων στη διαρκώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας.
Το τεύχος ΟΠΑ NEWS που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου μαζί με «ΤΟ ΒΗΜΑ» περιλαμβάνει ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στο ψηφιακό «αύριο» και τα βήματα που απαιτούνται για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας, προσεγγίζοντας θέματα όπως:
· Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της υγείας
· Η πράσινη πληροφορική και οι έξυπνες πόλεις
· Η κυβερνοασφάλεια και οι νέοι ηλεκτρονικοί «σωματοφύλακες»
· Τα ίχνη της ροής του χρόνου και οι εφαρμογές νευρωνικών δικτύων
· Οι αλγοριθμικές προκαταλήψεις και τα ηθικά διλήμματα
Σχετικά άρθρα δημοσιεύουν οι καθηγητές : Ίων Ανδρουτσόπουλος, Βασίλειος Σύρης, Γεώργιος Πολύζος, Νίκος Παραγιός, Ιωάννης Μαριάς, Θέμης Παλπάνας, Βάνα Καλογεράκη και Κίμων Δρακόπουλος.
«Η νέα αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του σταθερού προσανατολισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προς την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη συνεργασιών με σημαντικούς φορείς και επιχειρήσεις του οικοσυστήματος της οικονομίας, αλλά και τη διεθνοποίηση του Ιδρύματος μέσα από τη δημιουργία ισχυρών διεθνών ακαδημαϊκών δικτύων» επισημαίνει ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Δημήτρης Μπουραντώνης, ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, τονίζει πως «οι αναγνώστες του ΒΗΜΑΤΟΣ θα γνωρίσουν πολλά από αυτήν τη σύμπραξη και η ακαδημαϊκή κοινότητα θα προσεγγίσει ακόμα περισσότερο τις ιστορικές εφημερίδες κατανοώντας τον κοινωνικό και παιδευτικό τους ρόλο, βοηθώντας στην εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης».
Ολες οι Ειδήσεις
- Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο – Τέσσερα βομβαρδιστικά B-52 βρίσκονται στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία σε απόσταση βολής από το Ιράν
- Δημοσκόπηση ALCO: Στις 14,3 μονάδες ανεβάζει το προβάδισμά της η ΝΔ, πέρασε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Ο Δένδιας πιο πετυχημένος υπουργός
- Κυψέλη: Προφυλακίστηκε ο 34χρονος για τον ξυλοδραμό του υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων – «Έριξε μόνο δύο μπουνιές», λέει ο δικηγόρος του (βίντεο)
- «Σφυροκόπημα» της κυβέρνησης από Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο
- O Φώτης Καφαράκης στον ΣΚΑΙ – Η ανακοίνωση του σταθμού
- Τραμπ: Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του εναέριου χώρου πάνω από το Ιράν
- Θεσσαλονίκη: “Το μωρό κλαίει γοερά επί μια βδομάδα” – Η περιγραφή του αστυνομικού που το βρήκε στο μπαλκόνι
- Μια διπλή έκπληξη στην πόρτα των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών – Ο ΟΠΑΠ τους εύχεται καλή επιτυχία με δώρα και λουλούδια πριν από τη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook