Θύμα δολοφονίας έπεσε σύμφωνα με την αιγυπτιακή αστυνομία ο Έλληνας δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας στο Κάιρο.

Ο δημοσιογράφος αγνοείτο επί αρκετές ημέρες και τελικά η σορός του εντοπίστηκε στο σπίτι του. Αποκαλύφθηκε ότι έφερε τραύματα από μαχαίρι. Η αστυνομία συνέλαβε έναν διανομέα φαγητού, που γνώριζε το θύμα πριν τη δολοφονία, αναφέρει η εφημερίδα Al Ahram. Το κίνητρο θεωρείται ότι ήταν η ληστεία…

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook