Νέα δίκη για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για τη διαρροή του ροζ βίντεο της πρώην συντρόφου του.

O Στάθης Παναγιωτόπουλος θα ξαναδικαστεί για το ροζ βίντεο με πρώην σύντροφο του που διέρρευσε στο διαδίκτυο σε βαθμό κακουργήματος μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.

O Στάθης Παναγιωτόπουλος θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση, της διαρροής του ροζ βίντεο, αλλά αντιμέτωπος με κακούργημα και επαπειλούμενη ποινή έως 10 χρόνια κάθειρξη, μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Η άποψη του εισαγγελέα Πρωτοδικών που στέλνει εκ νέου στο εδώλιο τον παρουσιαστή είναι πως θα έπρεπε να δικαστεί για το κακούργημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος με επαπειλούμενη ποινή έως 10 χρόνια.

H διαφωνία του εισαγγελέα

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε την περασμένη βδομάδα σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για την δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του το 2016.

Καταδικάστηκε δηλαδή για πλημμέλημα με ποινή 5 χρόνια.

Η Έφεση υπέρ του νόμου του Εισαγγελέα κατά της απόφασης ασκήθηκε γιατί διαφωνεί με το χαρακτηρισμό της πράξης ως πλημμέλημα και ζητεί ουσιαστικά να δικαστεί για κακούργημα με ανώτερη ποινή έως 10 χρόνια. Μετά από αυτά ο παρουσιαστής θα δικαστεί εκ νέου για την ίδια περίπτωση.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος τάσσεται με πρόσφατη απόφασή του υπέρ της δίωξης για κακούργημα σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρεί δηλαδή το Ανώτατο Δικαστήριο πως η ηθική βλάβη δεν υπόκειται σε «ποσοτικό κριτήριο». Για το λόγο αυτό και επικύρωσε απόφαση του Εφετείου, για παραπομπή σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα στην περίπτωση revenge porn και πάνω στην οποία στηρίχθηκε και η υπόθεση του παρουσιαστή.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η νομοθετική πρόβλεψη για την ύπαρξη περιουσιακού οφέλους από τον όποιον κατηγορούμενο, που οδηγεί σε κακούργημα, ισχύει και στην περίπτωση ανεπανόρθωτης ηθικής βλάβης. Με αυτό το σκεπτικό και ασκήθηκε τελικά (για τις δυο επόμενες υποθέσεις που δεν είχαν φτάσει στο ακροατήριο) κακουργηματική δίωξη σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook