Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου

Πέθανε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπου νοσηλευόταν μετά από αιφνίδιο πρόβλημα υγείας ο δημοσιογράφος, Νίκος Νικολάου.
Ο εκλιπών, στα 47 χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες και ταύτισε το όνομά του με την οικονομική δημοσιογραφία.
Ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος ο οποίος καθιέρωσε το πολιτικοοικονομικό ρεπορτάζ.
Ήταν ανοικτό πνεύμα, οπαδός της ελεύθερης οικονομίας και στη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του ανέδειξε πολλούς δημοσιογράφους. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης από τους συναδέλφους του, λόγω των γνώσεών του, της εμπειρίας και του υψηλού επαγγελματισμού που τον διέκρινε και γι’ αυτό τον αποκαλούσαν και ως «πρύτανη του οικονομικού ρεπορτάζ».
Γεννήθηκε το 1931 στη Χαλκίδα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Εξορίστηκε από το ’51 μέχρι το ’55 στον Άη Στράτη και τον Σεπτέμβριο του 1955 και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα «Αυγή».
Ο Νίκος Νικολάου διετέλεσε διευθυντής της «Καθημερινής», της οποίας ήταν στέλεχος από την εποχή της Ελένης Βλάχου βάζοντας την σφραγίδα του. Είχε κεντρικό ρόλο στη διάσωση της εφημερίδας την περίοδο Κοσκωτά, με την μεταβίβασή της στον Αριστείδη Αλαφούζο και το 1989 προχωρώντας σε αρκετές καινοτομίες.
Επί σειρά ετών υπήρξε στέλεχος του «Βήματος» έχοντας την διεύθυνση της οικονομικής έκδοσης της εφημερίδας, ενώ είχε εργαστεί, επίσης, ως οικονομικός συντάκτης στη «Ναυτεμπορική», το «Εξπρές», την «Αυγή» και πολλές άλλες εφημερίδες.
Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει μία κόρη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση ALCO: Στις 14,3 μονάδες ανεβάζει το προβάδισμά της η ΝΔ, πέρασε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Ο Δένδιας πιο πετυχημένος υπουργός
- Κυψέλη: Προφυλακίστηκε ο 34χρονος για τον ξυλοδραμό του υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων – «Έριξε μόνο δύο μπουνιές», λέει ο δικηγόρος του (βίντεο)
- «Σφυροκόπημα» της κυβέρνησης από Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο
- O Φώτης Καφαράκης στον ΣΚΑΙ – Η ανακοίνωση του σταθμού
- Τραμπ: Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του εναέριου χώρου πάνω από το Ιράν
- Θεσσαλονίκη: “Το μωρό κλαίει γοερά επί μια βδομάδα” – Η περιγραφή του αστυνομικού που το βρήκε στο μπαλκόνι
- Μια διπλή έκπληξη στην πόρτα των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών – Ο ΟΠΑΠ τους εύχεται καλή επιτυχία με δώρα και λουλούδια πριν από τη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση
- Σίσσυ Χρηστίδου – Θοδωρής Μαραντίνης: Τέλος στη διαμάχη για τη διατροφή – Τι αποφάσισαν από κοινού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook