Τα εγκλήματα που πάγωσαν την ελληνική κοινή γνώμη στο επίκεντρο της εκπομπής «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» με τη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA, στις 24:00.

Όλα τα νεότερα από την πορεία των ερευνών για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, αλλά και η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας Καρολάιν Κράουτς πέρυσι στα Γλυκά Νερά.

Στο στούντιο με τα τελευταία στοιχεία του ρεπορτάζ η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη.

Που οφείλονται τα αλλεπάλληλα περιστατικά έως και θανατηφόρας βίας με θύματα παιδιά στην Ελλάδα; Τι πρέπει να αλλάξει στο σύστημα παιδικής προστασίας στη χώρα μας; Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές; Καλεσμένος της εκπομπής ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Τι «διαβάζουν» πίσω από αυτά τα τόσο ειδεχθή εγκλήματα οι ειδικοί; Τι λέει η επιστήμη για την αδιανόητη πράξη της δολοφονίας ενός παιδιού από τον γονέα; Την απάντηση δίνει στο στούντιο η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Έφη Λαμπροπούλου.

Ακόμα, σχεδόν 40 χρόνια μετά την υπόθεση διπλής παιδοκτονίας στη Θεσσαλονίκη, στον φακό της «ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ» μιλάει ο Γιώργος Λιάνης, ο μόνος δημοσιογράφος που πήρε τότε συνέντευξη από την αναφερόμενη στον Τύπο της εποχής ως «Μήδεια του Κορδελιού». Περιγράφει όσα είδε αλλά και όσα άκουσε από την γυναίκα που είχε τότε ομολογήσει πως δολοφόνησε με βαρβιτουρικά δύο από τα τρία της παιδιά, ενώ το τρίτο γλύτωσε από την έγκαιρη παρέμβαση των γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για την ίδια υπόθεση μιλά στην εκπομπή και η γιατρός, Σοφία Καραγιαννοπούλου. Ως νεαρή ειδικευόμενη το 1985 ήταν στην ομάδα των ειδικών που κατάφεραν να σώσουν το τρίτο παιδί της οικογένειας, το μόνο που επέζησε από τη δολοφονική μανία της μάνας. Μιλά για το τότε αλλά και για το τώρα με έμφαση σε όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες.

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ»
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΣΤΟ MEGA
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 24:00

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook