Ημέρα Νίκης κατά των Ναζί η σημερινή 9η Μαΐου και η «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ», απόψε στις 00:30 στο MEGA επιστρέφει στον πόλεμο της Ουκρανίας για να διερευνήσει την τροπή που παίρνουν τα σχέδια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καλεσμένοι στο στούντιο ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κώστας Λάβδας. Παρεμβαίνει από τη Διεθνή Γραμματεία του ΝΑΤΟ η Ινώ Αφεντούλη.

Σε πρώτο πλάνο, το διάγγελμα Πούτιν αλλά και όσα καταθέτουν μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και τη Νίκη Λυμπεράκη, η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Όλγκα Στεφανίσινα και ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στούμπ.

H Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Ουκρανίας τονίζει πως ο πόλεμος έχει μπει πια σε νέα φάση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας της χώρας. Επιπλέον, η κ.Στεφανίσινα κάνει λόγο για αγριότητες των Ρώσων στρατιωτών που επιδίδονται, όπως δηλώνει, συστηματικά και στρατηγικά σε βιασμούς αμάχων ως μέθοδο ψυχολογικού πολέμου. Το Κίεβο εκτιμά πως στη Μαριούπολη μόνο οι νεκροί άμαχοι ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες. Όσο για τις ρωσικές απώλειες, η Αν. Πρωθυπουργός αναφέρει πως μέσα σε 75 ημέρες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες από όσοι συνολικά στον πολυετή πόλεμο των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν.

Για την πορεία του πολέμου, τα σχέδια του Πούτιν αλλά και την επικείμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Στούμπ. Ο ίδιος εξηγεί ποια κατάσταση επικρατεί στα σύνορα με τη Ρωσία και σε ποιο επίπεδο συναγερμού έχει τεθεί το Ελσίνκι μετά τις πρόσφατες ρωσικές απειλές.

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ»

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΣΤΟ MEGA

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 MΑΪΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:30

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook