Eurovision 2022: «Βόμβα» από ΕBU – Αμφισβητεί τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών για 6 χώρες
Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία στην 66η Eurovision είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο, σύμφωνα με την αποκάλυψη της EBU
«Βόμβα» της EBU αναφορικά με τα αποτελέσματα της Eurovision 2022, όπου σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση εντόπισε παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών και προχώρησε στις ανάλογες κινήσεις για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές αποτέλεσμα.
«Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών. Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο, διευκρινίζει η EΒU εν συνεχεία.
Αντίθετα, υπολογίστηκε και χρησιμοποιήθηκε ένα “συγκεντρωτικό αποτέλεσμα” για κάθε χώρα. Το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα υπολογίστηκε με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με “παρόμοια αρχεία ψηφοφορίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι τρεις από τις 6 χώρες στις οποίες η EBU άλλαξε τη βαθμολογία, αρνήθηκαν να εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision για να κάνουν τις ανακοινώσεις.
⚠️ #EUROVISION organiser @EBU_HQ has just communicated that certain irregular voting patterns were identified in the results of six countries after the second semi-final. pic.twitter.com/xfskot2fMH
— Gerardo Fortuna (@gerardofortuna) May 14, 2022
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
- Θρήνος στο Ρέθυμνο για τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον – Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook