Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε την ποινή της προσωρινής διαγραφής σε στελέχη της ΕΡΤ για την εξαπάτηση του κοινού πριν λίγους μήνες, όταν παρουσίαζαν ως «ανταποκριτή στη Μόσχα», δημοσιογράφο ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την απόφαση διαγράφεται για 3 μήνες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, για 6 μήνες ο καθένας οι Φώτης Καφαράκης( γενικός διευθυντής ενημέρωσης) και Γιάννης Τρουπής (διευθυντής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών) και για 2 μήνες η και Άννα Παπασωτηρίου (υπεύθυνη τμήματος εξωτερικών ειδήσεων EΡΤ).

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπίστωσε συμπεριφορά που αντίκειται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπίστωσε ότι υπήρξε «παραπλάνηση κοινού», καθώς παραβιάστηκε η παρ. β. αρ.1 για «τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών».

Το ζήτημα του «ανταποκριτή» της ΕΡΤ που βρισκόταν στην Αθήνα αντί στη Μόσχα, ήρθε στο προσκήνιο μετά από ανάρτηση του ανταποκριτή του MEGA στη Μόσχα, Δημήτρη Λιάτσου και καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, σε διάστημα 15 μηνών από την πρόσληψή του στην ΕΡΤ δεν είχε μεταδώσει καμία ανταπόκριση από τη Μόσχα, ενώ η απουσία του έγινε αντιληπτή από την ελληνική πρεσβεία και από το υπουργείο Εξωτερικών. Η ΕΡΤ υποστήριξε ότι είχε προβλήματα υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook