Οι θάλαμοι των παιδιατρικών νοσοκομείων γεμίζουν χρώμα και φαντασία – Ο φακός καταγράφει την εντυπωσιακή μεταμόρφωσή τους από τον ΟΠΑΠ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Οι μουντοί θάλαμοι, που κατέγραψε πριν από λίγα χρόνια ο φακός στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», είναι πλέον παρελθόν. Σήμερα, τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν ανακαινισμένες υποδομές, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ολοκαίνουργιο εξοπλισμό. Στις νοσηλευτικές μονάδες τους, που είναι διεθνών προδιαγραφών, ζεστές και φιλόξενες, οι διακοσμητικές παρεμβάσεις και τα ζωηρά χρώματα στους τοίχους και τα πατώματα δημιουργούν ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Αυτή η ριζική αλλαγή οφείλεται στον ΟΠΑΠ και στη σημαντική επένδυση που έκανε στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια σκληρής δουλειάς και συνολικά 30 έργα ανακαίνισης για να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση των δύο νοσοκομείων.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Όραμα των ανθρώπων του ΟΠΑΠ, που σχεδίασαν και υλοποίησαν το έργο, ήταν να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και να γεμίσουν με αισιοδοξία τα παιδιά, τους γονείς τους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Οι εικόνες, που καταγράφει σήμερα ο φακός, επιβεβαιώνουν ότι ο στόχος τους επετεύχθη.

Το βίντεο, με πλάνα πριν και μετά την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων, στο Γουδί, είναι αποκαλυπτικό:

30 έργα σε συνολική επιφάνεια 14.960 τ.μ.

Η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» ξεκίνησε το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ. Τα 30 έργα ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν καλύπτουν συνολική επιφάνεια 14.960 τ.μ. και περιλαμβάνουν 23 νοσηλευτικές μονάδες δυναμικότητας 564 κλινών.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, ανακαινίστηκαν οι παιδοχειρουργικές μονάδες των δύο νοσοκομείων, στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» έγινε πλήρης ανακατασκευή της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης, ενώ στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» δημιουργήθηκαν μια υπερσύγχονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, και μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή δεδομένα.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook