Η ΕΣΗΕΑ για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα
Το «φαινόμενο Τράγκα», με τις διαστάσεις οι οποίες σταδιακά αποκαλύπτονται, φαίνεται ότι ενσαρκώνει τις πιο ακραίες στρεβλώσεις του «συστήματος δημοσιότητας», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.
Ανακοίνωση για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για «φαινόμενο Τράγκα» και για «ακραίο και αθέμιτο» – όπως όλα δείχνουν – πλουτισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με σοβαρό προβληματισμό τον καταιγισμό πληροφόρησης σχετικά με την αμύθητη περιουσία του αποθανόντος Γεωργίου Τράγκα και τα ερωτήματα τα οποία, εύλογα, τίθενται σχετικά με τον τρόπο συγκέντρωσης αυτής της περιουσίας καθώς και με τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.
Ο αποθανών είχε εδώ και δεκαετίες απαρνηθεί την δημοσιογραφική του ιδιότητα επιδιδόμενος σε εκδοτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των οποίων δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις ως εργοδότης. Στα χρόνια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας άφησε απλήρωτους δεκάδες συναδέλφους μας ενώ ο ίδιος, όπως αποκαλύπτεται, επιδιδόταν σε ακραίο και αθέμιτο, όπως όλα δείχνουν, πλουτισμό. Οι δημόσιες καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ έχουν χρονικό βάθος 20ετίας. Οι δύο εταιρείες του οι οποίες πτώχευσαν το 2010 άφησαν οφειλές από συνδρομές 25.000€ στην ΕΣΗΕΑ, από αγγελιόσημο 260.00€ και από εισφορές εργαζομένων 67.000€ στον ΕΔΟΕΑΠ. Όσον αφορά τις οφειλές προς την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες έχουν φτάσει με τις προσαυξήσεις τις 450.000€ και 98.000€ αντίστοιχα έχουν αναγγελθεί και διεκδικούνται.
Το φαινόμενο «Τράγκα», με τις διαστάσεις οι οποίες σταδιακά αποκαλύπτονται, φαίνεται ότι ενσαρκώνει τις πιο ακραίες στρεβλώσεις του «συστήματος δημοσιότητας». Η διαπλοκή εξουσίας και τύπου είναι, δυστυχώς, φαινόμενο διαχρονικό και διεθνές. Γι’ αυτό και κάθε ευνομούμενη δημοκρατία οφείλει να λαμβάνει μέτρα με στόχο την θωράκιση των κοινωνιών από τις προσπάθειες χειραγώγησης της ενημέρωσης αλλά και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας του Τύπου.
Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά υποστηρίζει την υιοθέτηση κανόνων διαφάνειας, ισοτιμίας και ισονομίας στην διαχείριση και του τελευταίου ευρώ που κατευθύνεται από τα δημόσια ταμεία σε ΜΜΕ, είτε αφορά σε ενισχύσεις είτε στην κρατική διαφήμιση. Απόλυτη διαφάνεια απαιτείται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ αλλά και στην προέλευση του ενημερωτικού περιεχομένου, το οποίο πρέπει να παράγεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους που υπογράφουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.
Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων είναι σκληρά εργαζόμενοι σε ιδιαίτερα δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Η μαχόμενη δημοσιογραφία, η δημοσιογραφία την οποία εκπροσωπεί η ΕΣΗΕΑ είναι το προπύργιο της Δημοκρατίας και πρέπει να είναι πλήρως θωρακισμένη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Κάιρο: Kοινή εμφάνιση στα λαμπερά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum
- Oλυμπιακός – Άρης 2-1: Με Ποντένσε και Ταρέμι πάτησε κορυφή και κοιτάζει Αϊντχόφεν
- Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους στο Περιστέρι
- Η Ιωάννα Μπέλλα: «Σταματήστε – Τα σχόλια για το σώμα και την εμφάνιση μου είναι bullying»
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη εμφάνιση στη λαμπερή δεξίωση προς τιμήν Αμερικανών πεζοναυτών (βίντεο)
- Βεντέτα στα Βορίζια: Πριν 70 χρόνια το χωριό βυθίστηκε στο πένθος – 6 νεκροί και 14 τραυματίες
- «Γκέλα» του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό – Έχασε από το Βόλο με 1-0
- Το σπίτι που «ξύπνησε» τη βεντέτα στα Βορίζια – Ο «σασμός» που παραβιάστηκε και τα θύματα της αιματοχυσίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook