Μια σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες. Μια φιλία που καθήλωσε το κοινό και ένα λογοτεχνικό σύμπαν που αποτυπώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στην οθόνη. «Η υπέροχη φίλη μου», της Έλενα Φεράντε, το πρώτο μέρος της τετραλογίας της Νάπολης, μόλις έφτασε στο ERTFLIX.

Οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς, μας καλούν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Νάπολη της δεκαετίας του 50’ και υφαίνουν τον απόλυτο ύμνο της φιλίας και της παιδικής αθωότητας με φόντο μια κοινωνία που αλλάζει.

Η ιστορία της φιλίας που έγινε λογοτεχνικό μπεστ-σέλερ, ξεκινάει στο σχολείο τη δεκαετία του 1950, σε μια επικίνδυνη αλλά γοητευτική Νάπολη, και ταξιδεύει στον χρόνο σε ένα χρονικό πλαίσιο έξι δεκαετιών, ξεδιπλώνοντας το μυστήριο που έχει ως κεντρικούς χαρακτήρες τη Λίλα και την καλύτερη φίλη, αλλά και εχθρό της, Έλενα. Μια γειτονιά, αλλά και ένα ολόκληρο έθνος, εξελίσσονται και γίνονται ευκαιρίες και εμπόδια στα πόδια τους, όσο εκείνες μεγαλώνουν, σκιαγραφώντας ένα παραμύθι όπου η ζήλια συναντά την αφοσίωση και η τρυφερότητα την απαγκίστρωση από τα δεσμά της κοινωνίας.

Η δημιουργός του σύμπαντος αυτού, η συγγραφέας Έλενα Φεράντε, κατάφερε να κρατήσει την ταυτότητα της κρυφή για χρόνια, πλάθοντας μια άγνωστη φυσιογνωμία που άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην παγκόσμια λογοτεχνία. Χωρίς να έχει φωτογραφηθεί ή να έχει παραχωρήσει ποτέ συνέντευξη, αποτέλεσε ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, πριν δει τη δουλειά της να μεταφέρεται με μεγάλη επιτυχία στην οθόνη.

Η Λίλα και η Έλενα, και μια μυστηριώδης ιστορία που διασχίζει τον χρόνο, συνθέτουν έναν «πίνακα ζωγραφικής», με 16 επεισόδια στην οθόνη σας.

Απολαύστε τους δύο πρώτους κύκλους, από σήμερα, Δεύτερα 4 Ιουλίου 2022, στο ERTFLIX.

Πρωταγωνιστούν: Ελίζα ντελ Τζένιο, Μαργκερίτα Ματζούκο, Ελιζαμπέτα Ντε Πάλο, Λουντοβίκα Νάστι, Γκάια Τζιράτσε, Τομάζο Ρουσκιάνο, Τζενάρο Ντε Στέφανο, Κριστιάν Ντι Τζιάκομο, Τζιοβάνι Αμούρα, Φεντερίκα Σολάτζο, Τζιουλιάνα Τραμοντάνο, Βαλέριο Λαβιάνο Σατζέτσε, Φαμπρίτσιο Κοτόνε, Φρανσέσκο Κατένα, Εντουάρντο Σκαρπέτα.

Σκηνοθεσία: Σαβέριο Κοστάνζο

Σενάριο: Έλενα Φεράντε, Σαβέριο Κοστάνζο, Φρανέσκο Πίκολο, Λάουρα Παουλούτσι

Μπείτε στο μαγικό κόσμο της σειράς «Η υπέροχη φίλη μου» εδώhttps://www.ertflix.gr/en/series/ser.163923-e-uperokhe-phile-mou

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook