Νέα παράταση στην πληρωμή 200.000 συνταξιούχων. Η καταβολή τους μετατίθεται για μετά το Πάσχα...

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ, η καταβολή των αναδρομικών μετατίθεται, ενώ ο έως τώρα σχεδιασμός προέβλεπε την πληρωμή τους τον Απρίλιο.

Δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, για τους οποίους ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, από τα οποία προκύπτουν αυξήσεις και αναδρομικά.

Αναδρομικά περιμένουν και οι συνταξιούχοι που εργάζονται, καθώς μειώθηκε το πέναλτι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος σχετικά με την έκδοση οδηγιών για τον επανυπολογισμό των αποδοχών των παλαιών -πριν από τον Μάιο του 2016- συνταξιούχων, ώστε να καθοριστούν οι αυξήσεις και να προχωρήσουν οι πληρωμές.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης οδηγήθηκαν το 2020 στη σύνταξη προκειμένου να κερδίσουν τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης προνόμια του νέου νόμου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν κανένα αντίκρισμα παρά μόνο υποσχέσεις και …ανακοινώσεις.

Το νέο καθεστώς δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί έναν χρόνο μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.

Ένας ακόμη λόγος της παράτασης, όπως λένε πηγές του υπουργείου, είναι η απόφαση να καταβληθεί σε περισσότερους από 70.000 συνταξιούχους προσωρινή σύνταξη στο ύψος της εθνικής σύνταξης.

Και αυτό γιατί όπως λένε, άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας είναι η καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους με μηδενικό εισόδημα, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης της σύνταξης τους ακόμα και πάνω από 2 χρόνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook