Η μείωση του Brent στα 94 δολάρια δημιουργεί ελπίδες γενικότερης αποκλιμάκωσης των τιμών και στην Ελλάδα , οι οποίες είναι υψηλές ακόμη….. Το Αμερικανικό αργό , με παράδοση Σεπτεμβρίου έπεσε στα 87,95 δολάρια , κατά 3.

Οι Βρετανοί βλέπουν αποκλιμάκωση ,όπως και η Ευρώπη.

Κατά το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης έχουμε τα εξής:

1. η μέση τιμή της βενζίνης σ όλη τη χώρα ήταν στα 2,149 ευρώ το λίτρο. Να θυμίσουμε, ότι , την ημέρα εισβολής των Ρώσων ήταν 1,892 ευρώ το λίτρο , αύξηση 13,6%.

2. Στο πετρέλαιο η μέση τιμή κινείται στα 1,892 ευρώ το λίτρο με την επιδότηση με τιμή την ημέρα της εισβολής 24/2/22 στα 1,626 ευρώ ,αύξηση 25,6%. την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μία σοβαρή αποκλιμάκωση των τιμών και σε κάποια πρατήρια της Αττικής η αμόλυβδη θα πωλείται κάτω από το 2 ευρώ, ενώ σήμερα υπάρχουν αρκετά πρατήρια με τιμή πέριξ του 2,07 ευρώ.

3. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πτώση τιμών . Κατά τους παρατηρητές η αμόλυβδη θα κινηθεί κάτω των 2 ευρώ.

Ωστόσο η αποκλιμάκωση αυτή δεν εισπράττεται ολόκληρη, λόγω των προβλημάτων στρέβλωσης της αγοράς, της αισχροκέρδειας των υψηλών φόρων αλλά και της υποχώρησης της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρώ κινείται στα 1,0247 $ έναντι 1,1237 την ημέρα της εισβολής 24/2/22 διαφορά 8,8%.

Ένας ακόμη παράγοντας είναι η ύφεση που δυστυχώς επιστρέφει και λόγω της κρίσης Κίνας – Ταιβάν …
Κι αυτό γιατί η προοπτική της ύφεσης απλώνεται αργά αλλά σταθερά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook