YΠΟΙΚ: Παράταση πληρωμής και έως 48 δόσεις για οφειλές στην εφορία
Ρυθμίσεις και μέτρα στήριξης για οφειλέτες προς την εφορία και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
«Ανάσα» για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών εκτός ρύθμισης, που μετά τις 31/12/2021 θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης 24 ή 48 δόσεων.
Επίσης, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπονται τα ακόλουθα:
- για οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής έως τις 30/4/2021, η περίοδος αναστολής είσπραξης παρατείνεται περαιτέρω μέχρι τις 31/12/2021.
- Οι ανωτέρω οφειλές μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, το οποίο θα προβλέπει επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5%. Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
- Παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Η πληρωμή της δόσης αυτής θα προστεθεί στο τέλος της αρχικής ρύθμισης. Η λίστα των άμεσα πληττόμενων ΚΑΔ είναι η ίδια που ίσχυσε για αναστολή ρυθμισμένων οφειλών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021.
- Οι δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιάσονας Αποστολόπουλος κατά Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς; Οφείλετε να ανασκευάσετε
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Γιόρτασε τα γενέθλια της με τον σύντροφο της και φίλους – Η τούρτα με τα πετράδια
- Άννα Στρατινάκη για την υπόθεση Παναγόπουλου: Συκοφαντικές αναφορές, δεν διαχειριζόμουν κονδύλια από το 2021 έως το 2024 , είχα συμβουλευτικό ρόλο
- «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει και αντί να μου πουν ευχαριστώ με κατηγορούν», λέει ο γιατρός του Ιπποκράτειου που καταδικάστηκε για φακελάκι (βίντεο)
- Ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας ασκήθηκε στον 54χρονο σμήναρχο – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κρατείται – Το κρυφό κινητό και το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί
- Ιωάννα Τούνη: “Μου έκανε παρατήρηση η αστυνομία του Ριάντ για το φόρεμα μου” – Βίντεο
- «Φως στο Τούνελ»: Νέα ντοκουμέντα για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τρέϊλερ
- «MEGA Stories»: Νίκος Ξυλούρης – Η φωνή που έγινε ψυχή ενός λαού – Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook