Το Εθνικό σχέδιο για μείωση κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της ενεργειακής κρίσης και στο πλαίσιο της εξοικονόμησης, παρουσιάζουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στόχος να κινητοποιηθεί ο δημόσιος τομέας και να δώσει το σήμα για την καταπολέμηση της ενεργειακής σπατάλης.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανοίγοντας την συνέντευξη τύπου το σχέδιο είναι σε δύο άξονες: η στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών και η εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο για μια τριπλή ενεργειακή κριση με κύριο χαρακτηριστικό ιλλιγιώδεις τιμές στο φυσικό αέριο

Η Ελλάδα θα ζητήσει την Παρασκευή στο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ γενναίες αποφάσεις που να ανταποκρίνονται στο εύρος και το μέγεθος της κρίσης. Είναι κοινή παραδοχή ότι η Ευρώπη καθυστέρησε δραματικά, έχουμε ξεπεράσει το σημείο μηδέν, πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε για μια τριπλή ενεργειακή κρίση σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και καύσιμα και τόνισε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος οξύνει την κρίση.

Η κυβέρνηση, είπε ακόμα έλαβε μέτρα για την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας με πάνω από 8 δις για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Για τα υπερέσοδα έχει εισπραχθεί πάνω από 1,5 δις το οποίο επιστρέφεται στους πολίτες. Η Ελλάδα θα ζητήσει από την ΕΕ γενναίες αποφάσεις, σημείωσε και τόνισε ότι η Ευρώπη καθυστέρησε χαρακτηριστικά.

Στόχοι η ενεργειακή επάρκεια και η απεξάρτηση από την Ρωσία και η μείωση του λογαριασμού, είπε επίσης.
Για την εξοικονόμηση στην δημόσια διοίκηση τόνισε ότι αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% της κατανάλωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook