Πολύ ψηλά, αλλά κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο διαμορφώνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των F.T

Τα περισσότερα χρήματα για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση έχει δώσει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά τις τεράστιες ανατιμήσεις παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Σύμφωνα με το γράφημα των FT, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ το 3% του ΑΕΠ της, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έτσι ώστε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων στην ενέργεια. Θυμίζουμε πως ο στόχος ήταν η κάλυψη των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος κατά 90%, με την κρατική επιδότηση για τον Σεπτέμβριο να φτάνει στο 1,9 δισ. ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, η χώρα έχει απο τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι ανατιμήσεις είναι πολύ μεγάλες και για τους Έλληνες καταναλωτές. Στο γράφημα των FT μόνο η Ουγγαρία παρουσιάζεται χαμηλότερα από την Ελλάδα, κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, εξακολουθεί να έχει ανοικτό δίαυλο με τη Ρωσία, αρνούμενη την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα. Η Ελλάδα από την πλευρά της, με τη χρήση και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και το νέο μίγμα για την ηλεκτρική ενέργεια το οποίο προωθεί, κατάφερε θεαματική μείωση στην τιμή, που διαμορφώνεται στα 0,14/kWh.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook