Ο Πέτρος και η Κατερίνα δουλεύουν στην ίδια startup. Δημιουργική δουλειά, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά και απαιτητική, με τραβηγμένα ωράρια. Για απόψε, όμως, η δουλειά τελείωσε. Ώρα για σπίτι, να γεμίσουν οι μπαταρίες.

Στο γραφείο ο Πέτρος και η Κατερίνα δουλεύουν δίπλα-δίπλα, στα ίδια projects.Στα σπίτια τους, όμως, τους περιμένει πολύ διαφορετική «υποδοχή».

Ο Πέτρος επιστρέφει κουρασμένος, ανάβει τα φώτα και πάει κατευθείαν στον θερμοσίφωνα. Όσο πιο γρήγορα ανεβάσει το διακόπτη, τόσο πιο γρήγορα θα ζεσταθεί το νερό για το μπάνιο του. Σε κάνα μισάωρο, δηλαδή. Κρυώνει λίγο καθώς περιμένει, γιατί και το καλοριφέρ θα κάνει ώρα να ανεβάσει θερμοκρασία.

Η Κατερίνα φτάνει στο δικό της σπίτι. Τα φώτα έχουν μόλις ανάψει. Αυτόματα. Η θερμοκρασία έχει ήδη δημιουργήσει την ιδανική ατμόσφαιρα. Γιατί και το καλοριφέρ ενεργοποιήθηκε αυτόματα, τόσο νωρίτερα από την άφιξη της Κατερίνας, όσο ακριβώς χρειάζεται. Α! Έτοιμο και το νερό για το μπάνιο της.

Τι έχει η Κατερίνα που δεν έχει ο Πέτρος; Το Smarthinkαπό το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας»! Η Κατερίνα έχει εγκαταστήσει το 1οsmarthome οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα. Το Smarthink χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για να προσαρμόζεται ακριβώς στις προτιμήσεις του κάθε καταναλωτή και, μάλιστα, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. -Το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», αναπτύσσοντας εξειδικευμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης (ArtificialIntelligence – AI), έχει δημιουργήσει ένα νέο, τεχνολογικά προηγμένο οικοσύστημα, που μεγιστοποιεί τις ανέσεις και ελαχιστοποιείτο κόστος.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης από το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», μέσω τουSmarthinkapp, αξιοποιεί τις έξυπνες συσκευές του οικοσυστήματος Smarthink, για να μαθαίνει από τις συνήθειες του χρήστη και να προσαρμόζεται στις εξατομικευμένες ανάγκες του. Το νοικοκυριό απολαμβάνει άνεση, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας, αφού η κάθε συσκευή ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ακριβώς την ώρα που χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες της.

Εκ των προτέρων, πλήρης έλεγχος

του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος

Το Smarthink, όμως, δεν περιορίζεται σε αυτά τα «μαγικά», που μέχρι σήμερα τα βλέπαμε μόνο στην τηλεόραση. Επιπλέον, δίνει κάθε στιγμή στον χρήστη του την πλήρη εικόνα της κατανάλωσης ενέργειας από το έξυπνο -πλέον- σπίτι του. Με τον τρόπο αυτό, δεν βρίσκεται κανείς αντιμέτωπος με μια ακόμη έκπληξη κάθε φορά που έρχεται ο επόμενος λογαριασμός του ηλεκτρικού, καθώς μέσω του Smarthinkapp,έχει εκ των προτέρων συνολική εκτίμηση της κατανάλωσης. Το νοικοκυριό, λοιπόν, αποκτά τη δυνατότητα να γνωρίζει και να παρακολουθεί την κατανάλωση, ώστε να θέτει και τους στόχους του για το επίπεδο στο οποίο επιθυμεί να φτάσει ο λογαριασμός, διαμορφώνοντας ανάλογα την κατανάλωσή του. Παράλληλα, βέβαια, το Smarthinkέχει διαρκώς και νέες λύσεις να προτείνει για περαιτέρω εξοικονόμηση, μέσω της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας στο σπίτι.

Είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα επίκαιρο αυτή την περίοδο να δει κανείς ότι με τοSmarthink, μια τετραμελής οικογένεια επιτυγχάνει 19,8% εξοικονόμηση ενέργειας κατά μέσο όρο. Ο χρήστης του, λοιπόν,  έχει αποσβέσει το κόστος του συστήματος μέσα σε μόλις ένα οκτάμηνο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook