H λίστα με τα 50 είδη πρώτης ανάγκης που δεν θα έχουν αυξήσεις, σύμφωνα με το νέο μέτρο της κυβέρνησης.

Και ενώ η ενέργεια απασχολεί την Ευρώπη, στη χώρα μας οι αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα έχουν συμπαρασύρει τα καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και ειδών πρώτης ανάγκης , σε ένα απίστευτο ράλι.

Οι τιμές ανεβαίνουν καθημερινά και οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι αυξήσεις σε κάποια προϊόντα έχουν φτάσει από την άνοιξη μέχρι τώρα στο 35%.

«Σάρκα και οστά» θα πάρει εντός του μήνα το νέο μέτρο της κυβέρνησης που έχει στόχο την συγκράτηση των ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Με «οδηγό» το καλάθι της νοικοκυράς οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα παρουσιάσουν μία λίστα με 50 προϊόντα που θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκης..

Αυτά δεν θα παίρνουν αυξήσεις ή στη χειρότερη θα παίρνουν τη μικρότερη δυνατή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην λίστα θα περιλαμβάνονται:

• Γάλα
• Ζυμαρικά
• Όσπρια
• Ψωμί
• Ζάχαρη
• Απορρυπαντικά
• Χαρτί κουζίνας
• Χαρτί υγείας

«Ακριβό μου καλαθάκι»

«Όχι» στην υποχρεωτική μείωση του ωραρίου των καταστημάτων ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας λέει η κυβέρνηση μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι στην πρόθεση της Κυβερνήσεως η μείωση του ωραρίου, δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο το οποίο εάν εφαρμοζόταν θα είχε πολύ δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης φαίνονται αποφασισμένοι να κατεβάζουν ρολά νωρίτερα, χωρίς να προβούν σε μειώσεις προσωπικού ή ψαλίδισμα μισθού!

Ενώ, διαφορετικό δρόμο ακολουθεί η Αθήνα.

«Εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μείωση ωραρίου σε μια εποχή με μειωμένους τζίρους…όμως εάν παραστεί ανάγκη θα λέγαμε “ναι” … υπό τον όρο ότι η απόφαση να αφορούσε όλη την χώρα και το σύνολο των επιχειρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.
Πάντως οι επιχειρηματίες δηλώνουν στριμωγμένοι καθώς κάθε λογαριασμός που φτάνει επιβαρύνει τον μηνιαίο προϋπολογισμό!

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook