Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη όπου ο πληθωρισμός τον μήνα που τελειώνει σήμερα παρουσίασε πτώση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, σκαρφαλώνοντας στο 10,7% τον Οκτώβριο, από 9,9% που ήταν το ετήσιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο.

Υποχώρηση στο 9,8% κατέγραψε ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας ήταν 12,1% σύμφωνα με τη Eurostat τον Σεπτέμβριο και 12,0% σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Αντίθετα στην ευρωζώνη έκανε νέο ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας στο 10,7% τον Οκτώβριο, από 9,9% που ήταν το ετήσιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη όπου ο πληθωρισμός τον μήνα που τελειώνει σήμερα παρουσίασε πτώση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, εκτιμάται ότι ο υψηλότερος ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού θα σημειωθεί στην Εσθονία, όπου θα φτάσει το 22,4%. Την άνοδο των τιμών οδηγεί η ενέργεια με 41,9%, ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός με 13,1%, τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα με 6,0% και οι υπηρεσίες με 4,4%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook