Σκρέκας: Ελλάδα και Βουλγαρία παράγοντες ενεργειακής σταθερότητας στα Βαλκάνια

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε θέματα αποθήκευσης αποθεμάτων φυσικού αερίου συζήτησαν την Πέμπτη (3/10) οι δύο πλευρές.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρέθεσε χθες, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, δείπνο εργασίας στον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Hristo Alexiev και τον Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Rosen Hristov.
Σε θερμό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η διαχρονικά στενή και αποδοτική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε θέματα αποθήκευσης αποθεμάτων φυσικού αερίου.
Επιπλέον, οι δύο πλευρές επισήμαναν τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του ελληνοβουλγαρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου IGB για την ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ενώ συζητήθηκε η πιθανότητα επέκτασης της δυναμικότητας του Αγωγού.
Στο δείπνο παρευρέθηκαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Valedin Poriazov και υψηλόβαθμα στελέχη της Bulgargaz και της Bulgartransgaz.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Πώς λειτουργούσαν οι 2 ομάδες – Πάνω από 3 εκατ ευρώ τα κέρδη – Οι διαδρομές των παράνομων φορτίων (εικόνες&βίντεο)
- Δυναμικό παρών της ΕΡΤ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
- Αλήθειες που συγκινούν, αποκαλύψεις που φωτίζουν, με τη Ζήνα στο Star! Πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου
- Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ είναι στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6
- MEGA – «Buongiorno»: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 09:20
- Συνελήφθη η γυναίκα που φέρεται ως μητέρα του βρέφους το οποίο βρέθηκε σε καρότσι σούπερ μάρκετ κοντά στην Ακρόπολη
- Γεωργιάδης: Ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας – «Δεν πάω ούτε για να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν» – Βίντεο
- Πορτογαλία: Εθνικό πένθος μετά το φονικό εκτροχιασμό τελεφερίκ στη Λισαβόνα με 15 νεκρούς – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook