Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έδωσε το πλαίσιο των πέντε σημείων για τους συνεπείς δανειολήπτες που μελετά η κυβέρνηση μετά την αύξηση των επιτοκίων που παρασύρει και το ύψος των δόσεων.

Στον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΙ   μίλησε ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Έχει ξεκινήσει η συζήτηση με την κυβέρνηση και τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών . Εκτίμησε ότι στη φάση που βρίσκεται η οικονομία, τόσο οι τράπεζες όσο και το οικονομικό επιτελείο, μπορούν να στηρίξουν τους δανειολήπτες όταν υπάρχει απότομη αύξηση των επιτοκίων.

Ο Στέλιος  Πέτσας παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τους δανειολήπτες βάση του ισπανικού μοντέλου.

Tο μοντέλο αφορά:

– Επιμήκυνση δανείου
– Μείωση δόσης κατά 40%-50%
– Πάγωμα επιτοκίου
– Ρύθμιση 5ετιας
– Ετήσιο εισόδημα 25.000 (2.000 ευρώ το μήνα)

Ο αν. υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε – όπως υπάρχει πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες – να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια, να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με γενναίες ρυθμίσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αυξηθούν τα επιτόκια καταθέσεων και αν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση για τα δάνεια που έχουν δοθεί σε ελβετικό φράγκο, τόνισε ας περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα, σημειώνοντας ότι είναι και αυτά τα ζητήματα στο πλαίσιο της συζήτησης της κυβέρνησης με τις τράπεζες.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, τόνισε ότι είναι προϋπολογισμός ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει περιθώριο στήριξης των πολιτών και σημείωσε ότι όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, κάθε ευρώ που περισσεύει θα δοθεί στην κοινωνία.

Ο κ Πέτσας τόνισε ότι φέτος για πρώτη φορά οι ξένες άμεσες επενδύσεις ξεπέρασαν τα 6 δις ευρώ  και αυτό είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη της οικονομίας.

Δείτε το βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook