Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά, τι γίνεται με τα σούπερ μαρκετ, ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας τους, πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων σήμερα, δεύτερη ημέρα του χρόνου, καθώς υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ επιχειρήσεων και υπαλλήλων, αλλά και μεταξύ των ίδιων των επιχειρηματιών.
Παραδοσιακά, για το λιανικό εμπόριο η δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου είναι κατ’ έθιμον αργία και όχι υποχρεωτική. Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια οι εμπορικές επιχειρήσεις επέλεγαν συνήθως τη συγκεκριμένη ημέρα ώστε να κάνουν την απογραφή τους.

Λιανικό εμπόριο

Συνεπώς, τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για το κοινό ή θα πραγματοποιήσουν απογραφή, όπως συνηθίζεται.

Τα μοναδικά που έχουν ανακοινώσει πως θα λειτουργούν είναι το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park. Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της.

Τα σούπερ μάρκετ

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ ανοιχτά θα είναι και τα LIDL. Το OK Market θα είναι ανοιχτό. Για το ωράριό οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλευτούν το εκάστοτε κατάστημα, από το οποίο εξυπηρετούνται. Τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Κρητικός».

Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Αττική, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 τα καταστήματα θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριό τους.

Χειμερινές εκπτώσεις
Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook