Σήμερα από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τους συνταξιούχους συντάξεις που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης γι’ αυτές τις συντάξεις θα είναι περί τα 300 ευρώ και θα αφορά όλους εκείνους που την αύξηση του 7,75%. Η περίμετρος του νέου μέτρου θα είναι περί τους 150.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη 800 με 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στις 12 το μεσημέρι στο πλαίσιο συνέντευξής τύπου που θα παραχωρήσει από την Κοζάνη όπου περιοδεύει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η καταβολή θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, πιθανότητα πριν από την 25η Μαρτίου.

Στους δυνητικά δικαιούχους φαίνεται πως είναι και όσοι έλαβαν μικρές αυξήσεις -κοντά στα 10 ευρώ- είτε λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς είτε λόγω της κατάργησης της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Όσο για τον δημοσιονομικό χώρο που θα «καλύψει» την παροχή αυτή, εκτιμάται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ, γεγονός που αφήνει ανοικτό το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινωθούν επιπλέον παροχές, πιθανότατα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, των ανασφάλιστων υπερηλίκων, των μακροχρόνια ανέργων ή και των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η εικόνα
Να σημειωθεί ότι με βάση όσα αναφέρονται από το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων στους 900.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους καθώς λόγω της προσωπικής διαφοράς, παρά το γεγονός ότι εφαρμόστηκε η αύξηση 7,75% στις κύριες συντάξεις τους. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων, “η προσωπική διαφορά “εκοψε” την όποια αύξηση κι έτσι δε θα δουν απτό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί, βέβαια ότι οι συνταξιούχοι, θα χάνουν όλες τις αυξήσεις στο εξής, μέχρι να καταφέρουν να μηδενίσουν την προσωπική διαφορά τους.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο, οι συνταξιούχοι που δεν θα λάβουν την αύξηση 7,75% στις κύριες συντάξεις και οι συνταξιούχοι θα λάβουν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε, ανέρχονται σε 1.168.077, αριθμός που αντιστοιχεί στο 44,3% σε σύνολο 2,6 εκατομμυρίων.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο των συνταξιούχων:

• “Την αύξηση 7,75% θα λάβουν 1.724.713 συνταξιούχοι.

• Ολόκληρη την αύξηση θα λάβουν 1.466.000 δικαιούχοι, δηλαδή το 55,6% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.
• Περίπου 258.000, θα λάβουν μέρος της αύξησης.
• Παράλληλα, 910.077 συνταξιούχοι, λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, χάνουν τις φετινές αυξήσεις. Πρόκειται για το 34,54% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Δηλαδή, ένας στους τρεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook