Εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τις πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα – Τι θα γίνει με τις ασφάλειες
Σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκαλέσει οι πτώσεις δέντρων που σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια».
Τα δέντρα έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση, έχουν φράξει δρόμους με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διέλευση των εκχιονιστικών, αλλά ταυτόχρονα έχει κυριολεκτικά διαλύσει παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πολλές περιοχές της χώρας όπως στη Βόρεια Αττική.
Σύμφωνα με υπολογισμούς που επικαλείται το nextdeal.gr, περίπου 2 εκατ. ασφαλιστήρια αυτοκινήτων δεν περιλαμβάνουν την κάλυψη φυσικών φαινομένων και οι ασφαλισμένοι ιδιοκτήτες και όσοι από αυτούς έχουν ζημιές που προκλήθηκαν από την πτώση των δέντρων εξαιτίας του χιονιά, δεν πρόκειται να αποζημιωθούν.
Σε αυτό το γεγονός συμβάλλει και η διάδοση των «ηλεκτρονικών ασφαλειών» και των διάφορων πλατφορμών που λανσάρονται στην αγορά, και με τις οποίες κάποιοι επιλέγουν να συνεργάζονται και να ασφαλίζουν πελάτες με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτοματοποιημένα και χωρίς να εξετάζουν ατομικά τον πελάτη και τις ανάγκες του. Στο πρόβλημα μετέχει και ένα ποσοστό πελατών, που πιστεύει ότι τα «ξέρει όλα» και ασφαλίζεται μόνο του στο διαδίκτυο χωρίς ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.
Αντίθετα ένα σωστός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πρώτα θα συνεκτιμήσει όλες τις πληροφορίες για τον πελάτη του, θα αξιολογήσει τις ανάγκες του, θα συζητήσει μαζί του και κατόπιν θα εκδώσει το κατάλληλο συμβόλαιο για την περίπτωσή του. Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σωστοί και δεν ενημερώνουν τους πελάτες για τον σωστό τρόπο ασφάλισης.
Άγνωστο προς το παρόν τι θα γίνει με τα ασφαλιστήρια…
Ολες οι Ειδήσεις
- 28η Οκτωβρίου -Το μήνυμα το πιλότου του F-16: Μία λέξη αλλάζει την ιστορία, για τους Έλληνες αυτή είναι το «Όχι» (βίντεο)
- Τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί σε σύγκρουση δύο τρένων στο Τολέδο και πολλοί τραυματίες- Φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά
- Θεσσαλονίκη -28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – «Η ελευθερία δεν χαρίζεται, χρόνια πολλά Ελλάδα», το μήνυμα του πιλότου Zeus
- Εκλογές στο Ισραήλ: Οριακό προβάδισμα Νετανιάχου έναντι του Άιζενκοτ αλλά χωρίς αυτοδυναμία – Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα
- Παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν , που απαγορεύεται η στάθμευση , πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook