Μέσα στο Μάρτιο ξεκινάει η διαδικασία ένταξης στις νέες ρυθμίσεις για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναβιώσουν και παλιές ρυθμίσεις των 72-120 δόσεων.

Όσοι έχασαν τις παλιές ρυθμίσεις των 120 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν έως το τέλος Ιουλίου 2023, εφόσον καταβάλουν δύο μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα θα «τρέχει» και η νέα ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων για τους φορολογούμενους που ήταν συνεπείς πριν την ενεργειακή κρίση.

Να δούμε αναλυτικά τι ισχύει με τις ρυθμίσεις για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ :

• ΟΙ 72-120 ΔΟΣΕΙΣ Αν τις χάσατε μπορείτε να ενταχθείτε με αίτηση στην πλατφόρμα. Αυτή ανοίγει στην ΑΑΔΕ. Προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν δύο μηνιαίες δόσεις έως το τέλος Ιουλίου. Για τις δόσεις που χάθηκαν, αυτές ενσωματώνονται στο τέλος της ρύθμισης. Αν ο οφειλέτης έχει κι άλλα χρέη αρρύθμιστα, θα πρέπει να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων σε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία επικύρωσης της αναβίωσης της ρύθμισης. Επίσης έρχονται ευεργετήματα όπως ενημερότητα, αναστολή πλειστηριασμού και ακατάσχετο λογαριασμό.

• ΟΙ 36 – 72 ΔΟΣΕΙΣ Αφορά όσους την 1/11/2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές και ταυτόχρονα παρέμεναν συνεπείς στην πληρωμή των δόσεων στις ρυθμίσεις που είχαν ενταχθεί. Αν όμως από την 1/11 και μετά είχαν οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες, μπορούν να τις εντάξουν στη νέα ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων. Το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ με επιτόκιο 4,37% για τις 36 δόσεις και 5,87% σ τις 72 δόσεις.

• ΡΥΘΜΙΣΗ 24 ή 48 ΔΟΣΕΩΝ Είναι οι παλαιές και τρέχουσες οφειλές οι οποίες ρυθμίζονται ακόμα κι αν δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες. Είναι χρέη από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. Οι 24 δόσεις, οι οποίες είναι έντοκες. Όσο περισσότερες είναι οι δόσεις, τόσο μεγαλώνει το επιτόκιο, που μπορεί να φτάσει στο 5,87% αν κάποιος φορολογούμενος επιλέξει να ρυθμίσει μία οφειλή του σε από 12 έως 24 δόσεις. Εως48 δόσεις, μπορούν να ενταχθούν φόροι κληρονομιάς, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

• ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ Όσοι από 1/11/ 2021 είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, μπορούν να τις εντάξουν στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook