Κλυδωνίζει τις αγορές η Credit Suisse – «Βουτιά» και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
«Μαύρα σύννεφα» και ανησυχία στις αγορές εξαιτίας της Credit Suisse. Βουτιά πάλι και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης οδηγήθηκαν λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών η Credit Suisse που κατέγραψε πτώση άνω του 20%, η Societe Generale και οι Montei dei Paschi και Unicredit.
Συνεχίζεται το ντόμινο στις αγορές που ξεκίνησε από την ημέρα που κήρυξε πτώχευση η αμερικανική SVB.
Μετά την ελεύθερη πτώση της τάξης του 24% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η μετοχή της Credit Suisse τέθηκε σήμερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης καθώς κατέγραψε νέες απώλειες άνω του 20%.
Αυτό προκλήθηκε από την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, δηλαδή της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%).
Παράλληλα ο πρόεδρος της Credit Suisse, Άξελ Λίμαν, απέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στην ατζέντα.
Σε τραπεζικό sell off οδηγήθηκαν και η Societe Generale που ανέστειλε τη διαπραγμάτευση με πτώση 9,40%, καθώς και οι τράπεζες Montei dei Paschi και Unicredit.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 εμφανίζει ισχυρές απώλειες στο -2,88% και τις 436 μονάδες, καθώς ο γερμανικός DAX μειώνεται κατά 3,18%, ο βρετανικός FTSE 100 κατά 2,58%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 3,64% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 3,97%.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποκύπτει και αυτό στους φόβους ότι ο ελβετικός, πάλαι ποτέ, κολοσσός βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,19% στις 1.039,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 83,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 31,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 3,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.527,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 6,06% στις 783,43 μονάδες.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει απώλειες 7,89%, με τις Eurobank και Πειραιώς να είναι στο -6,79% και -6,65% αντίστοιχα. Άνω του 4% είναι η πτώση σε ΕΛΧΑ και ΔΕΗ και άνω του 3% σε Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Motor Oil, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια.
Οι απώλειες σε Σαράντη, Quest και Autohellas ξεπερνούν το 2%, και σε Τιταν, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Jumbo και Coca Cola το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ η Aegean δεν έχει μεταβολή.
Ολες οι Ειδήσεις
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Θανάσης Αυγερινός: Αποχωρεί με αιχμές από εκπρόσωπος του κόμματος Καρυστιανού – Καταγγέλλει «ύποπτους – φυτευτούς συμβουλάτορες» μέσα στο κόμμα
- Ο Τάσος Αρνιακός στο ACTION 24 – Η ανακοίνωση του σταθμού
- ΠΑΟΚ – Ντιναμό Κιέβου την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 20:45 στο ΟΡΕΝ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook