"Είμαι εξαιρετικά ευτυχής όπως είδατε γιατί οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, το βασικό αγαθό που οι συμπολίτες μας προτιμούν για τις εορτές του Πάσχα, κρατήθηκαν απολύτως στα περσινά επίπεδα με ακρίβεια λεπτού".

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Μασούτης» και «Γαλαξίας», 23 η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και 2 η ημέρα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης δήλωσαν:

Άδωνις Γεωργιάδης:
«Μετά από μία μακρά περίοδο ανησυχίας για την τιμή του οβελία και των Πασχαλινών αγαθών, εμείς ως Υπουργείο Ανάπτυξης είχαμε κρατήσει τη ψυχραιμία μας και είχαμε πει ότι κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να
συγκρατήσουμε τις αυξήσεις.
Είμαι εξαιρετικά ευτυχής όπως είδατε γιατί οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, το βασικό αγαθό που οι συμπολίτες μας προτιμούν για τις εορτές του Πάσχα, κρατήθηκαν απολύτως στα περσινά επίπεδα με ακρίβεια λεπτού.
Το οποίο είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κάποιος ότι έχει μεσολαβήσει ένας χρόνος με μέσο όρο πληθωρισμό περίπου 15% στα τρόφιμα και στο κρέας παραπάνω από 20%.
Άρα, νομίζω ότι βοηθήσαμε τα νοικοκυριά να μπορούν να βρουν κρέας σε προσιτή για αυτούς τιμή, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της ακρίβειας που έφερε ο πόλεμος.
Το ίδιο βλέπουμε και στο υπόλοιπο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Είμαστε πια την 23η εβδομάδα λειτουργίας του, πλησιάζουμε το εξάμηνο και βλέπουμε ότι τα βασικά προϊόντα έχουν μείνει απολύτως σταθερά και πολλά από αυτά
έχουν μειωθεί κιόλας.
Θέλω να ευχαριστήσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ο ανταγωνισμός
λειτούργησε και προσδοκώ την άλλη εβδομάδα να έχουμε νέες μειώσεις».

Νίκος Παπαθανάσης:
«23η εβδομάδα που είναι σε ισχύ το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και στο 90% των προϊόντων οι τιμές έχουν διατηρηθεί ίδιες ή χαμηλότερες. Το καλάθι συνολικά μειώθηκε σαν κόστος από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,25%.
Αυτή την περίοδο μάλιστα βρίσκονται σε ισχύ 4 καλάθια: Το «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Σαρακοστιανό Καλάθι», το «Καλάθι των Νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα». Συνεχίζουμε να ορθώνουμε αναχώματα σε αυτή την
κρίση ακρίβειας.
Να θυμίσουμε ότι από την εφαρμογή που έχουμε στα κινητά μας τηλέφωνα μπορούμε σε πραγματικό χρόνο να βλέπουμε τις τιμές των προϊόντων, όπως έρχονται από τις βάσεις δεδομένων των σούπερ μάρκετ. Είμαστε η μοναδική χώρα που έχουμε τέτοιο εργαλείο στην Ευρώπη, το οποίο μας βοηθά να αγοράσουμε φθηνότερα προϊόντα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook