Τι γίνεται με όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές – Θα πάρουν και υπό ποιες προϋποθέσεις σύνταξη;

Ένα ερώτημα που ταλανίζει πολλούς επαγγελματίες που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και θέλουν να βγάλουν σύνταξη

Όσοι λοιπόν οφείλουν και θέλουν να συνταξιοδοτηθούν πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1.ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ στα 20.000 ευρώ. Αφορά εμπόρους, επιχειρηματίες, επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Πληρώνετε το ποσό άνω των 20.000 ε και προχωράτε τη διαδικασία για την έκδοση σύνταξης.

Σε αγρότες , η προϋπόθεση για την οφειλή είναι κάτω των 6.000 ευρώ.

Μετά υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης και η οφειλή θα εξυπηρετείται από τη σύνταξη. Η σύνταξη, του ΟΓΑ, ίσως πέσει κάτω από το ποσό των 388 ευρώ μεικτά και 364 καθαρά.

2. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ 10ΕΤΙΑΣ Θα διαγραφεί και ο ασφαλιστέος βίος, δηλαδή θα μειωθεί σημαντικά η ανταποδοτική σύνταξη και, ίσως, η εθνική σύνταξη στην περίπτωση που με την απόσειση των οικονομικών βαρών χαθεί και σημαντικός ασφαλιστικός χρόνος και δεν συμπληρώνεται 20ετία στον εναπομείναντα χρόνο ασφάλισης (413 ευρώ η εθνική σύνταξη στην 20ετία).

3. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από το δικαίωμα λήψης της σύνταξης και αίτηση στον ΟΠΕΚΑ για την σύνταξη «ανασφάλιστου ηλικιωμένου». Αυτό δεν μπορεί να γίνει όμως πριν το 67ο έτος της ηλικίας. Προϋποθέσεις: Οικογενειακό εισόδημα έως 8.640 ευρώ-ατομικό 4.320 ευρώ. Αξία της ακίνητης περιουσίας σας 90.000 ευρώ και η κινητή περιουσία 6.000 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook