Μειωμένα στα 2,5 ευρώ, από 2,8 ευρώ σήμερα, θα είναι τα διόδια της Αττικής Οδού με τη νέα σύμβαση παραχώρησης

Η μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού προβλέπεται από τη νέα σύμβαση παραχώρησης, με το ΤΑΙΠΕΔ να «τρέχει» το διαγωνισμό για τον ανάδοχο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μεταξύ των παραμέτρων της νέας σύμβασης είναι η μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στα 2,5 ευρώ από 2,8 που είναι σήμερα.

Ωστόσο δίνεται η δυνατότητα στον ανάδοχο να αιτηθεί αναθεώρηση προς τα πάνω μετά το πέρας των πρώτων πέντε ετών της σύμβασης.

Όπως αναφέρεται, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει σαφής και αναλυτική αιτιολόγηση με κυκλοφοριακές μελέτες και άλλα δεδομένα για να τεκμηριωθεί η μείωση της κυκλοφορίας και των εσόδων (συγκριτικά με την απόδοση της σύμβασης), ώστε να εξασφαλίσει την αύξηση του αντιτίμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύμβαση έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για τυχόν παρατηρήσεις κάτι που αναμένεται εντός 10 ημερών το αργότερο κι ενώ έχει ήδη προηγηθεί η σύμφωνη γνωμάτευση και του υπουργείου Υποδομών.

Οι όποιες παρατηρήσεις θα μπορούν να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο απευθείας από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη, καθώς έχει εξασφαλιστεί η σχετική εξουσιοδότηση από το διοικητικό συμβούλιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών πρόκειται να μετατεθεί για το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου, καθώς θα δοθεί παράταση λόγω του ότι η τρέχουσα ημερομηνία της 29ης Μαΐου, μία εβδομάδα μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, δεν είναι και η πλέον ιδανική. Επίσης, το πιθανότερο είναι να μην έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες (και εγκρίσεις) έως τότε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook