«Απροθυμία» παρατηρείται εκ μέρους των πολιτών για τη ρύθμιση των οφειλών σε Εφορία και Ταμεία.

Αποστάσεις από τις ρυθμίσεις κρατούν οι φορολογούμενοι, καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει σπεύσει να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Με χαμηλές ταχύτητες εξακολουθούν να «τρέχουν» οι ρυθμίσεις χρεών στην Εφορία με τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει αίτηση για επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων και για τακτοποίηση σε 36 ή 72 δόσεις των οφειλών της ενεργειακής κρίσης να φθάνουν μόλις τους 13.773 όταν μόνο οι δυνητικά δικαιούχοι για την επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις ανέρχονται σε 200.000.

Αναλυτικά η διαδικασία και οι δόσεις

H διαδικασία ρύθμισης των χρεών εξής βήμα – βήμα έχει ως εξής:

ΟΙ 72-120 ΔΟΣΕΙΣ : Αν χάσατε τις μπορείτε να ενταχθείτε με αίτηση στην πλατφόρμα. Αυτή ανοίγει στην ΑΑΔΕ. Προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν δύο μηνιαίες δόσεις έως το τέλος Ιουλίου. Για τις δόσεις που χάθηκαν, αυτές ενσωματώνονται στο τέλος της ρύθμισης. Αν ο οφειλέτης έχει κι άλλα χρέη αρρύθμιστα, θα πρέπει να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων σε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία επικύρωσης της αναβίωσης της ρύθμισης. Επίσης έρχονται ευεργετήματα όπως ενημερότητα, αναστολή πλειστηριασμού και ακατάσχετο λογαριασμό.

ΟΙ 36 – 72 ΔΟΣΕΙΣ: Αφορά όσους την 1/11/2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές και ταυτόχρονα παρέμεναν συνεπείς στην πληρωμή των δόσεων στις ρυθμίσεις που είχαν ενταχθεί. Αν όμως από την 1/11 η Νοεμβρίου και μετά είχαν οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες, μπορούν να τις εντάξουν στη νέα ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων. Το ελάχιστο ποσό της δόσης είναι 30 ευρώ με επιτόκιο 4,37% για τις 36 δόσεις και 5,87% σ τις 72 δόσεις.

ΡΥΘΜΙΣΗ 24 ή 48 ΔΟΣΕΩΝ : Είναι οι παλαιές και τρέχουσες οφειλές οι οποίες ρυθμίζονται ακόμα κι αν δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες. Είναι χρέη από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. Οι 24 δόσεις, οι οποίες είναι έντοκες. Όσο περισσότερες είναι οι δόσεις, τόσο μεγαλώνει το επιτόκιο, που μπορεί να φτάσει στο 5,87% αν κάποιος φορολογούμενος επιλέξει να ρυθμίσει μία οφειλή του σε από 12 έως 24 δόσεις. Εως 48 δόσεις , μπορούν να φόροι κληρονομιάς, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Οσοι από 1/11/ 2021 είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, μπορούν να τις εντάξουν στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook