Τα νέα οικονομικά μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών έρχονται άμεσα στη Βουλή.

Πιθανότατα και μέσα στην προσεχή εβδομάδα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρώτη της παρέμβαση με φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και κυρίως των αδύνατων πολιτών , που θα περιλαμβάνει μία σειρά από προεκλογικές δεσμεύσεις.

Στόχος η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της συνέχισης των πληθωριστικών πιέσεων και της ακρίβειας κυρίως στα τρόφιμα.

Τα πρώτα οικονομικά μέτρα που έχουν ελεγχθεί τόσο από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ , όσο και τους Διεθνείς Οργανισμούς , σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Έχουμε και λέμε:
1 . ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η όλη εξέλιξη αφορά την αναμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο με στήριξη στους χαμηλόμισθους και στις θέσεις ευθύνης. Το νέο μισθολόγιο θα έχει αυξήσεις 3-10% και ανασυγκρότηση των Ειδικών Μισθολογίων.

2. ΝΕΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ: Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά με κόστος 77 εκατ. ευρώ ετησίως. Το όφελος για τους πολίτες θα φτάνει τα 90-300 ε το χρόνο

3. ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. Αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με κόστος 49 εκατ. ευρώ ετησίως. Είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας

4 . ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος με κόστος 89 εκατ. ευρώ το 2025, 222 εκατ. ευρώ το 2026 και 443 εκατ. ευρώ το 2027. Το μέτρο αυτό θα κινηθεί ανάλογα με την φορολογική συμμόρφωση.

5 .ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με κόστος 230 εκατ. ευρώ το 2025 και το 2026 και 509 εκατ. το 2027. Από το μέτρο αυτό θα ωφεληθούν εργαζόμενοι επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

6 . ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με κόστος 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Πλέον θα χορηγείται σε 9μηνη βάση με 780 ε.

7 . ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣ Μονιμοποίηση της απαλλαγής των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη με κόστος 38 εκατ. ευρώ ετησίως.

8 . ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΩΝ Επίδομα των 150 ευρώ για νέους (youth pass) για τους νέους που ενηλικιώνονται με κόστος 30 εκατ. ευρώ ετησίως.

9 . ΕΝΦΙΑ Νέα μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές με κόστος περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook