Στο ακέραιο θα εισπράττεται η σύνταξη , ωστόσο θα υπάρξει μια έξτρα φορολόγηση στο εισόδημα από την εργασία του συνταξιούχου

Ένα από τα πρώτα μέτρα του υπουργείου Εργασίας, όπως είχε προαναγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης αφορά το «πέναλτι» 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται, το οποίο πλέον καταργείται.

Το υπουργείο Εργασίας, υπό τη νέα ηγεσία του Άδωνι Γεωργιάδη, εξετάζει την φορολόγηση του έξτρα εισοδήματος που απορρέει από την απασχόληση συνταξιούχων, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε μισθωτοί.
Το νέο μέτρο μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί και κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το σκεπτικό είναι ο εξορθολογισμός στη φορολόγηση εισοδημάτων από εργασία και σύνταξη, ενώ θα είναι και ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην μείωση της μαύρης εργασίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα η «ποινή» για συνταξιούχο που εργάζεται ανέρχεται σε παρακράτηση τιου 30% της σύνταξής του. Σύμφωνα με το νέο μέτρο, η σύνταξη θα καταβάλλεται στο 100%, δηλαδή δεν θα υπάρχει καμία παρακράτηση, ωστόσο θα υπάρχει μία παρακράτηση στο έξτρα εισόδημα που βγάζει από την εργασία του, πριν φορολογηθεί κανονικά αυτό το εισόδημα, αφού αθροιστεί με τη σύνταξη.

Πιο αναλυτικά, σε ένα παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει σύνταξη 1000 ευρώ και έξτρα εισόδημα από εργασία 500 ευρώ, με το σύστημα που ισχύει χάνει 300 ευρώ λόγω του «πέναλτι».

Με το νέο μέτρο λοιπόν, ο ίδιος συνταξιούχος, θα χάνει από 50 έως 100 ευρώ από τα 500 που βγάζει από την εργασία, καθώς θα μπει φόρος στο έξτρα εισόδημα από 10% έως 20%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook