Μόνο ένα ποσοστό 18,3% δηλώνει φορολογητέο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ έχουν μπει τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια πολίτες με ετήσιες αποδοχές έως 10.000 ευρώ ώστε να ελεγχθεί ποιοι φοροδιαφεύγουν και ποιοι όντως έχουν χαμηλό εισόδημα.

Εκτεταμένη ψηφιακή διασταύρωση στοιχείων στα εισοδήματα όσων το 2021 δήλωσαν έως 10.000 ευρώ, τρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο μικροσκόπιο έχουν μπει τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι ώστε να ελεγχθεί ποιοι φοροδιαφεύγουν και ποιοι όντως έχουν χαμηλό εισόδημα.
Σύμφωνα με τον οικονομικό συντάκτη της ΕΡΤ, Θάνο Τσίρο, οι αριθμοί ουσιαστικά δείχνουν την εικόνα και προέρχονται από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλαμε πέρσι το 2022, αποτυπώνοντας τα εισοδήματα του 2021.

Περίπου 3,75 εκατομμύρια είναι αυτοί που εμφανίζουν εισοδήματα μέχρι και 10.000 ευρώ και όπως θα δούμε περίπου το 36,6% των φορολογουμένων έχουν εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ.

Με αυτό το όριο οικογενειακού εισοδήματος εμφανίζονται ακόμα και οι οικογένειες με παιδιά. Από εκεί και πέρα μένει μόνο ένα 24,8% των φορολογουμένων να εμφανίζουν εισοδήματα 10.000 έως 20.000 ευρώ. Και στην Ελλάδα αυτοί που έχουν υψηλότερα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ οικογενειακό είναι η μειοψηφία με ποσοστό μόλις 18,3%.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής μίλησε στο Σκάϊ και τόνισε ότι προωθείται μία μεγάλης έκτασης ηλεκτρονική διασταύρωση. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που θα αξιοποιηθούν, αλλά και το σύνολο των πληροφοριών που καταφθάνουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από διάφορες πηγές και τα οποία αφορούν τα συναλλακτικά μας ήθη καθώς επίσης και τις συνήθειες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook