Η Nabtesco γίνεται κύριος μέτοχος στην ελληνική εταιρία βελτιστοποίησης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης DeepSea Technologies καθιστώντας την Ελλάδα παγκόσμιο κόμβο για την ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων

Η ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία αυτοματισμού Nabtesco πραγματοποίησε μία σημαντική επένδυση για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία, αποκτώντας θέση βασικού μετόχου της εταιρείας βελτιστοποίησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης,DeepSea Technologies, που εδρεύει στην Αθήνα. Η DeepSea θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει κέντρο παγκόσμιας αριστείας για την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης. Η απόφαση αυτή, τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της μετάβασης του κλάδου προς τα αυτόνομα πλοία.

Η DeepSea ιδρύθηκε το 2017, από τους Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος) και ΡομπέρτοΚούστα (Πρόεδρος). Η DeepSea απασχολεί 90 εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων εδρεύει στην Ελλάδα. Θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία και να διοικείται από τους δύο ιδρυτές. Η DeepSea θα διατηρήσει την ομάδα της, την έδρα της στην Αθήνα και την ανεξάρτητη εταιρική της ταυτότητα και θα συνεχίσει να αποτελεί αυτόνομο ερευνητικό κέντρο για την ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Nabtesco είναι επενδυτής και μέτοχος στην DeepSea από το 2021. Η DeepSea θα συνεργαστεί με την Εταιρεία Ναυτιλιακών Συστημάτων Ελέγχου της Nabtesco, συμβάλλοντας να αναπτυχθούν οι πλατφόρμες και τα εργαλεία που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου της πράσινης αυτόνομης ναυτιλίας. Θα επιδιώξει επίσης την έρευνα και την ανάπτυξη με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Nabtesco, το οποίο εκτείνεται πέραν της ναυτιλίας και περιλαμβάνει ανεμογεννήτριες, αυτοματισμούς σιδηροδρόμων και αερομεταφορών και βιομηχανική ρομποτική.

«Η εμβάθυνση της συνεργασίας μας με τη Nabtesco θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε και να φέρουμε για πρώτη φορά στην αγορά, επαναστατικές τεχνολογίες αυτοματοποίησης και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει ότι οι ελληνικές εταιρίες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον παγκόσμιο βιομηχανικό ανασχηματισμό που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο την παραδοσιακή μας πρωτιά στην ναυτιλία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DeepSea, Δρ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος

Η DeepSea θα παραμείνει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη των πλατφορμών λογισμικού της Pythia, Cassandra και Neuro οι οποίες παρέχουν στις ναυτιλιακές εταιρείες τη δυνατότητα να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων, βελτιστοποιώντας τα πλοία και τα ταξίδια τους.

«Η τεχνογνωσία της DeepSea και η ομάδα ειδικών της σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον γνωστές στη ναυτιλιακή βιομηχανία και οδηγούν σε ριζική βελτίωση της αποδοτικότητας των πλοίων για τους πελάτες τους. Από την πρώτη στιγμή που επενδύσαμε στην εταιρεία, είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από την εμπορική τους επιτυχία και από το επίπεδο της έρευνάς τους. Η ένωση των δυνάμεών μας θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα προς ένα συναρπαστικό μέλλον αυτοματοποίησης, τόσο στη ναυτιλία, αλλά και πέραν αυτής. Ανακοινώνουμε αυτή την επένδυση με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονούμε να εξασφαλίσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες μας.”, δήλωσε ο κ. ΓιουκιχίροΜιζουτάνι, Πρόεδρος της Εταιρείας Ναυτιλιακών Συστημάτων Ελέγχου της Nabtesco.

«Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτιά – για πρώτη φορά μια ιαπωνική εταιρεία συνάπτει τέτοιου είδους συμφωνία με ελληνική εταιρεία. Η Nabtesco και η DeepSea θέλουν να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό καθώς ο τομέας εξελίσσεται – και η απόφαση να συνδυάσουμε τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης και του αυτοματισμού, θα επιτρέψει στη συνδυασμένη προσφορά των προϊόντων μας να είναι ασυναγώνιστη”, δήλωσε ο Πρόεδρος της DeepSea, κ.Ρομπέρτο Κούστας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook