Μία εθνική σύνταξη , ήτοι τα 413 ευρώ, θα είναι το ανώτατο όριο για τους συνατξιούχους που θα εργαστούν σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του εισοδήματος τους.

Όλα δείχνουν, ότι οι πληροφορίες του BIGPOST επιβεβαιώνονται αναφορικά με το πλαφόν φόρου στο εισόδημα συνταξιούχων που εργάζονται.

Ήδη σας είχαμε ενημερώσει ότι θα φτάσει ως ανώτατο ποσόν την 1 Εθνική σύνταξη. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την παρακράτηση μίας εθνικής σύνταξης 413 ευρώ το μήνα από εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «το μεγάλο στοίχημα αυτής της τετραετίας είναι η αύξηση του μισθού, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και να μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να επανακαταρτίσουμε τους εργαζομένους μας ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε την αγορά εργασίας των επόμενων ετών γιατί έχουμε πολλά ελλείμματα.

Είναι οξύμωρο σε μία χώρα με 11% ανεργία να υπάρχει τέτοιο έλλειμμα στην αγορά εργασίας. Είναι ένας γόρδιος δεσμός που πρέπει να λυθεί. Ένα κομμάτι της λύσης του γόρδιου δεσμού, είναι η αφαίρεση της ποινής από τους συνταξιούχους. Προσπαθούμε να κάνουμε την άσκηση να μην αισθανθεί κανένας αδικημένος .Αυτό που με νοιάζει είναι ο συνταξιούχος που θέλει να εργαστεί να μην αισθάνεται ότι το κράτος τον κυνηγάει γιατί θέλει να εργαστεί.

Το 10% που θα μπει στο εισόδημα, δεν θα επιτρέπεται ποτέ να ξεπερνάει το 30% που πλήρωνες πριν με τη σύνταξη», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι με αυτή την παρέμβαση το 84% των συνταξιούχων θα έχει αύξηση στο εισόδημα του άνω του 20%. «Το νομοσχέδιο βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook