Η αύξηση του ορίου της οφειλής για μπορέσουν να βγάλουν σύνταξη από τον ΕΦΚΑ και όσοι χρωστούν, ήταν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Για την αύξηση του ορίου της οφειλής  στον ΕΦΚΑ από τα 20.000 ευρώ που είναι σήμερα είχε μιλήσει και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι είναι δίκαιη προκειμένου και οι οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών να μπορούν να βγάλουν τη σύνταξη τους και να αποπληρώσουν τα χρωστούμενα με μια ευνοϊκή ρύθμιση.

Όπως είχε πεί οι άνθρωποι αυτοί που πλήρωναν επί πολλά χρόνια τις ασφαλιστικές τους εισφορές, στο τέλος του εργασιακού τους βίου, δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και μένουν χωρίς σύνταξη , γεγονός που θα πρέπει να διορθωθεί με μια ευνοϊκότερη ρύθμιση από τα σημερινά ισχύοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται να αυξήσει από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ το πλαφόν χορήγησης σύνταξης σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλουν στον ΕΦΚΑ.

Η εξέλιξη αυτή θα έρθει σύντομα με ειδική διάταξη, ώστε αρκετοί που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη,σήμερα να το καταφέρουν υπό  προϋποθέσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook