«Είναι απλά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, κλείνοντας την παρέμβασή του, «όποιος θέλει να ψηφίσει τα μέτρα, τα ψηφίζει. Όποιος δεν τα ψηφίζει, σημαίνει ότι δεν δίνει αυτά τα 4,4 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό.

Δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση για την επαμφοτερίζουσα στάση της άσκησε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το νέο οικονομικό νομοσχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση του αφορολόγητου, μείωση στον ΕΝΦΙΑ υπό προυποθέσεις.

«Είναι απλά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, κλείνοντας την παρέμβασή του, «όποιος θέλει να ψηφίσει τα μέτρα, τα ψηφίζει. Όποιος δεν τα ψηφίζει, σημαίνει ότι δεν δίνει αυτά τα 4,4 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό. Οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νέοι, όλοι οι ωφελούμενοι θα το θυμούνται. Να είστε σίγουροι ότι θα θυμούνται τη στάση σας σήμερα στην ψήφιση».

Προηγουμένως, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι «με το πρώτο κιόλας σ/ν του ΥΠΟΙΚ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά στην υλοποίηση του 50% του προγράμματός της για την οικονομία. Διότι αυτό είναι το δείγμα ωριμότητας του ελληνικού λαού: Με την ψήφο τους οι Έλληνες έδειξαν ότι προτιμούν ένα πρόγραμμα 9,1 δισ. ευρώ, από το πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, επέλεξε μία συνετή, δημοσιονομικά ορθή πορεία, η οποία ανακουφίζει τους εργαζόμενους μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας».

Ειδικότερα για τις ευεργετικές διατάξεις του καινούργιου σ/ν, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «έξι σχέδια υπηρετεί αυτό το νομοσχέδιο:

1. Σχέδιο στήριξης του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων.

2. Σχέδιο στήριξης της οικογένειας και των νέων. Μισθολογικά με το Youth Pass, αλλά και με την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ.

3. Σχέδιο στήριξης της περιουσίας, με μείωση του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες έναντι φυσικών καταστροφών.

4. Σχέδιο στήριξης των ευάλωτων πολιτών, με το Market Pass και την απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ.

5. Σχέδιο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του δημοσίου, με αυξήσεις επιδόματος θέσης ευθύνης και εισαγωγικού μισθού. 6. Σχέδιο στήριξης του δικαίου και της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και το πολιτικό σύστημα.

Διότι η Νέα Δημοκρατία υλοποιεί το 50% του προγράμματός της με ένα ν/σ μέσω του οποίου θεσμοθετείται η δυνατότητα των κομμάτων να κοστολογούν τα προγράμματά τους και έτσι να σταματήσουμε να έχουμε μία άχαρη συζήτηση περί του κόστους».

Τέλος, επανερχόμενος στις θέσεις που εκφράστηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «είχαμε τον τραγέλαφο του ΣΥΡΙΖΑ, που μας είπε ότι θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο και τελικά άλλαξε άποψη. Έχουμε τον τραγέλαφο του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζει τα θετικά άρθρα -δηλαδή όλα- αλλά δεν ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Δυστυχώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποιο είναι το νόημα της πρόσφατης ψήφου του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το πιο λυπηρό. Ο ελληνικός λαός ζητά υπεύθυνη αντιπολίτευση. Εσείς όμως λέτε ‘όχι’, απλώς για να πείτε ‘όχι’. Μακάρι να αλλάξετε στάση. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσουμε στην πορεία όπου μας έταξε ο ελληνικός λαός, υλοποιώντας με πίστη και ακριβώς όπως το υποσχεθήκαμε προεκλογικά, το πρόγραμμά μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook