«Συναντήσαμε τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας και τους περιγράψαμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του οικονομικού υποδείγματος της Δυτικής Μακεδονίας¨», δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Την πεποίθησή του ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει τόπος προσέλκυσηςσημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας από την Κοζάνη την οποία επισκέφθηκε επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Εσωτερικών – αρμόδιου για τη Μακεδονία-Θράκη, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη και Ενέργειας, κας Αλεξάνδρας Σδούκου.

Ο κ. Κ. Σκρέκας, παρουσία των δύο Υφυπουργών, είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδηκαι σε δηλώσεις του ανέδειξε το έργο που έχει παράξει ως Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι ο κ. Γ. Κασαπίδης «δούλεψε με διαφάνεια, όραμα και σχέδιο παράγοντας μετρήσιμο έργο για τον τόπο του. Ο Γιώργος Κασαπίδης είναι η καλύτερη επιλογή για την Δυτική Μακεδονία διότι πραγματικά μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στον τόπο τουτα επόμενα χρόνια».


Στη συνέχεια, παρουσία του κ. Ευ. Κωνσταντινίδη, της κας Αλ. Σδούκου και του Βουλευτή και πρ. Υφυπουργού, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου,ο κ. Κ. Σκρέκας συναντήθηκε με ενδιαφερόμενους επενδυτές και εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων. Ακολούθησε νέα σύσκεψη, παρουσία του κ. Ευ. Κωνσταντινίδη και της Βουλευτή Καστοριάς, κ. Μαρίας Αντωνίου, με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γούνας, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον κ. Ευ. Κωνσταντινίδη και την κα Αλ. Σδούκου επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαϊδα και τις «Ορεινές Φυτείες Γκόση».

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας επισήμανε:
«Συναντήσαμε τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας και τους περιγράψαμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του οικονομικού υποδείγματος της Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό πυλώνα και αρωγό την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη.
Κεντρικός στόχος μας είναι ηβιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων, υψηλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας ώστε να σταματήσουν να φεύγουν από την περιοχή οι νέες και οι νέοι κι έτσι να αντιστραφεί η τάση συρρίκνωσης του πληθυσμού.


Ο Γιώργος Κασαπίδης εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσίασε το όραμα να μετατρέψουμε το παραγωγικό μοντέλο αυτής της περιοχής στηρίζοντας την έρευνα και την καινοτομία, ώστε η Δυτική Μακεδονία να φύγει σταδιακά από την παραδοσιακή οικονομική δραστηριότητα που ήταν η αξιοποίηση του λιγνίτη, να φύγει δηλαδή από τη μονοκαλλιέργεια του λιγνίτηκαι να δημιουργήσουμε εναλλακτικές οικονομικές δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα στη βιομηχανία και δη στη βαριά βιομηχανία, προκειμένου να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αντικατασταθούν αυτές οι οποίες έχουν χαθεί λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνιαέχουμε επιτύχει να νομοθετήσουμε το στρατηγικό σχέδιο το οποίο υλοποιούμε, να διασφαλίσουμε 7 δις ευρώ από χρηματοδοτικές πηγές για να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα σε υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις και βεβαίως να δημιουργήσουμε τους χώρους υποδοχής, βιομηχανικά πάρκα και βιομηχανικές περιοχές, αυτών των επιχειρήσεων.

Πρόκειται να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις με εμβληματικέςαυτές σε megafactories, τεράστια εργοστάσια που θα παράγουν προϊόντα, όπως για παράδειγμα μπαταρίες, που θα χρησιμεύσουν για να επιτύχει συνολικά η Ελλάδα την πράσινη μετάβαση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στήριξη των γουνοποιών, ο κ. Κ. Σκρέκας τόνισε:
«Δέσμευση της Κυβέρνησής μας παραμένει διαχρονικά η στήριξη των νοικοκυριών και της ελληνικής οικογένειας αλλά και της ελληνικής παραγωγικής βάσης απέναντι στις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Κάθε φορά συνεπώς που κάποιος οικονομικός κλάδος, όπως για παράδειγμα ο κλάδος της γούνας τώρα, αντιμετωπίζει κρίση, είμαστε παρόντες, όπως έχουμε αποδείξει και τα προηγούμενα χρόνια, να τον στηρίξουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook