Έβρος: Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και αναστολή οφειλών για τους κατοίκους, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου
Οι σχετικές αποφάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εντάσσονται στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να παράσχει έμπρακτη και πολύπλευρη στήριξη στους πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών κατά τον περασμένο Αύγουστο.
Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, δίνεται παράταση στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023 σε περιοχές του Έβρου.
Οι σχετικές αποφάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εντάσσονται στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να παράσχει έμπρακτη και πολύπλευρη στήριξη στους πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών κατά τον περασμένο Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης:
1) Δίνεται παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2023 στις περιοχές τις οποίες υποδεικνύει με τις από 25/08/2023 και 10/9/2023 εισηγήσεις η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής. Διευκρινίζεται επιπλέον ότι η ως άνω παράταση και αναστολή για δύο μήνες είναι οριζόντια και ισχύει για όλες τις περιοχές. Εξαίρεση αποτελούν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, για τους κατοίκους των οποίων προβλέπεται η παράταση και αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες.
2) Παρατείνεται για έναν μήνα η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2022, καθώς και η προθεσμία καταβολής των δύο πρώτων δόσεων φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 3 του ν.4172/2013 που διαθέτουν κατοικία ή έδρα επιχειρηματικής δραστηριότητας μόνον σε περιοχές του Έβρου οι οποίες είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δηλαδή α) το Δήμο Αλεξανδρούπολης και β) τη Δημοτική Κοινότητα Σουφλίου. Η παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ισχύει επίσης και για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία και έχουν την έδρα της επιχειρηματικής δραστηριότητας τους στις ως άνω περιοχές.
Οι ενδιαφερόμενοι φορολογούμενοι καλούνται να συμβουλευτούν τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., ώστε να πληροφορηθούν επακριβώς για τις νέες προθεσμίες που αφορούν στις υποχρεώσεις τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μυστήριο παραμένει η αιτία της έντονης οσμής αερίου σε περιοχές της Αττικής – Η ανάρτηση Κολυδά για τις πιθανές αιτίες – Τι δείχνουν οι τροχιές των αέριων μαζών
- Νέο κομφούζιο στη Βουλή με Ζωή Κωνσταντοπούλου, Φλωρίδη και βουλευτές του ΚΚΕ: «Είσαι τόσο ξεφτιλισμένη;» – «Οι φασίστες μιλάνε έτσι» (βίντεο)
- Αντελίνα Βαρθακούρη: «Έγινα ξανθιά για την επιτυχία , είπα θα το παίξω λίγο έτσι γιατί αυτό πουλάει, ,μπούρδες, απέτυχα» (βίντεο)
- Βαρκελώνη: Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ αφέθηκε ο γιός του ιδιοκτήτη της Mango, που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του – Βίντεο
- Δεν υπάρχει διαρροή αερίου ή αυξημένοι ρύποι, λένε οι αρμόδιες αρχές μετά την έντονη οσμή σε περιοχές της Αττικής – Ανησυχούν οι κάτοικοι – Συνεχίζονται οι έρευνες – Βίντεο
- ΕΡΤ3: Πρεμιέρα νέου κύκλου – «+άνθρωποι» με τον Γιάννη Δάρρα – «Μέχρι να φέξει»: Ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στην Ικαρία – Κυριακή 24.05.2026, στις 20:30
- J2US: Η στιγμή που όλοι περιμένουμε, έφτασε! Ημιτελικός: Πέμπτη, 21 Μαΐου στις 20:50
- «Μεγάλη Εικόνα»: Στο επίκεντρο η ίδρυση νέων κομματικών σχηματισμών, οι εσωκομματικές αναταράξεις και οι νέες ισορροπίες – Πέμπτη 21 Μαίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook