Οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα από τον Ιανουάριο θα είναι μόνο για τους ευάλωτους καταναλωτές ενώ επιστρέφει και η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με βάση τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στόχος είναι να ενισχυθούν οι ενεργειακά ευάλωτοι καταναλωτές.

Οι επιδοτήσεις από τον Ιανουάριο θα είναι μόνο για τους ευάλωτους καταναλωτές ενώ επιστρέφει και η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Παράλληλα, έρχονται τα χρωματιστά τιμολόγια. Τα σταθερά τιμολόγια θα έχουν σήμανση με χρώμα μπλε, τα προϊόντα κυμαινόμενης τιμολόγησης σήμανση με χρώμα πράσινο και τα δυναμικής τιμολόγησης χρώμα πορτοκαλί.

Έτσι, ουσιαστικά ο πελάτης θα μπορεί να ξεχωρίζει σε τι είδους προϊόν βρίσκεται και τι συμβόλαιο έχει με τον πάροχο.

Τα μέτρα για τους κακοπληρωτές
Το επόμενο διάστημα έρχονται και μέτρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους καταναλωτές που αλλάζουν διαρκώς πάροχο αφήνοντας χρέη στους προηγούμενους.

Ειδικότερα, το υπουργείο σε ανοικτή γραμμή με την ΡΑΑΕΥ και τους παρόχους ενέργειας θα ετοιμάσει ένα νέο καθεστώς στον κλάδο της προμήθειας, το οποίο θα κινηθεί πάνω στο σχέδιο που θα δώσει σε δημόσια διαβούλευση η Αρχή.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Εφόσον πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω βήματα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και η ρυθμιστική Αρχή θα συναντηθούν προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο που θα δώσει την λύση στο πρόβλημα των κακοπληρωτών.

Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος του προηγούμενου παρόχου να αιτηθεί στον ΔΕΔΔΗΕ εντολή αποκοπής ρεύματος σε καταναλωτή που δεν είναι πλέον πελάτης του, αλλά του έχει αφήσει δύο ανεξόφλητους λογαριασμούς χωρίς να έχει διακανονίσει την αποπληρωμή τους.

Επίσης, ακόμη ένα από τα μέτρα που συζητούνται είναι όταν ένας κακοπληρωτής μετακινείται σε νέο πάροχο, να υπάρχει συνεννόηση με τον προηγούμενο προμηθευτή ώστε να μεταφέρονται τα χρέη ή ακόμη και να διακόπτεται η παροχή ρεύματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook