Όλες οι λεπτομέρειες για το οικονομικό όφελος (μπόνους) όσων καταγγέλλουν φοροδιαφυγή, θα περιλαμβάνονται σε διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχέδιο με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Μπόνους θα έχουν όσοι πολίτες καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, στην διάρκεια της παρουσίασης για την νέα ψηφιακή πλατφόρμα καταγγελιών της ΑΑΔΕ.

Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες το οικονομικό όφελος (μπόνους) θα περιλαμβάνονται σε διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχέδιο με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε ο Γ. Πιτσιλής, η πλατφόρμα αποτελεί ακόμα ένα βήμα για την προστασία των δημοσίων εσόδων: «Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να δοθεί από όλους μας», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης σημειώνοντας ότι οι αφηρημένες και διάσπαρτες καταγγελίες είναι άχρηστες σε αντιδιαστολή με τις οργανωμένες καταγγελίες μέσω της εφαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα η πλατφόρμα Αppodixi έχει δεχτεί πάνω από 135.000 καταγγελίες, εκ των οποίων 55.000 επώνυμες και 75.000 ανώνυμες.

Οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός, «δεν μπορεί οι εργοδότες ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους που απασχολούν οι οποίοι μάλιστα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μόλις 2 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ το χρόνο, το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα ενός εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος παίρνει 650 ευρώ καθαρά το μήνα για 14 μήνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook