Σκρέκας για το πρόστιμο των 2 εκατ ευρώ στην Κωτσόβολος: «Σε 50 προϊόντα εντοπίστηκαν παραπλανητικές εκπτώσεις» (Ηχητικό)

«Όποιος παραβιάζει τον νόμο θα πληρώνει τόσο ακριβό τίμημα που θα είναι αποτρεπτικό να το επαναλάβει», δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας. Συνολικά έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε εταιρίες ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ,
«Το είπαμε, το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία στην αγορά. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί, συνεχίζονται και σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια αλλά και τις παραπλανητικές εκπτώσεις» ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Σκρέκα μιλώντας στον Παραπολιτικά FM.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκε και στο πρόστιμο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ στην Dixon, μητρική εταιρεία της Κωτσόβολος (η οποία ωστόσο έχει συμφωνηθεί να πωληθεί στη ΔΕΗ), «δηλαδή όπου εκεί βρέθηκαν συγκεκριμένα προϊόντα να παραβιάζουν το νόμο περί παραπλανητικών εκπτώσεων» ως σημείωσε ο υπουργός.
«Ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας έχει μέγιστο πλαφόν της τάξης του 1 εκατ. ευρώ η διάταξη για τις παραπλανητικές εκπτώσεις είναι άνευ ορίου μπορεί να πάει μέχρι το 2% του τζίρου της αλυσίδας. Βεβαίως εξαρτάται από το πόσα προϊόντα βρίσκονται να παραβιάζουν το νόμο για παραπλανητικές εκπτώσεις. Συγκεκριμένα είχαμε 50 προϊόντα τα οποία περίπου παραβιάζανε το νόμο και επιβλήθηκαν 2 εκατομμύρια. Δηλαδή είτε δεν είχε αποτυπωθεί σωστά η έκπτωση είτε είχαν αυξηθεί το προηγούμενο διάστημα για να μειωθεί η τιμή την περίοδο των προσφορών».
Στην ερώτηση αν φέρνει αποτελέσματα ο έλεγχος της αγοράς, απάντησε: «Φέρνει αποτελέσματα γιατί ήδη βλέπουμε ότι οι συμπεριφορές των εταιρειών έχουνε αλλάξει, βλέπουμε ότι συμμορφώνονται με τον νόμο. Όποιος παραβιάζει το νόμο θα πληρώνει πολύ ακριβό τίμημα, τέτοιο τίμημα που θα είναι αποτρεπτικό να το επαναλάβει. Δεν θα σταματήσουμε να κυνηγάμε ούτε την αισχροκέρδεια ούτε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Για το τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής: «Ο καταναλωτής πρέπει να κάνει έλεγχο αγοράς. Εμείς βοηθούμε τον καταναλωτή μέσα από την πλατφόρμα e-Καταναλωτής, του δίνουμε τη δυνατότητα να συγκρίνει τις τελικές τιμές των προϊόντων που επιθυμεί να αγοράσει μεταξύ των διαφορετικών αλυσίδων super market. Επίσης του δίνουμε τη δυνατότητα μέσα από αυτή την εφαρμογή να κάνει καταγγελία, να βγάλει μια φωτογραφία και να την αποστείλει. Αυτό αυτή τη στιγμή στην εφαρμογή e –Καταναλωτής υπάρχει πεδίο που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να στείλει καταγγελία».
Για το πρόστιμα κι αν αυτά όντως εισπράττονται: «Μέχρι τώρα, αν υπολογίσουμε και το τελευταίο πρόστιμο, έχουν επιβληθεί 12 εκατομμύρια πρόστιμα. Να ξέρετε ότι όλα τα πρόστιμα εισπράττονται και αν δεν εισπραχτούν σε εύλογο διάστημα βεβαιώνονται στην εφορία και εισπράττονται από την εφορία από τις επιχειρήσεις. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο πρόστιμο να μην εισπραχθεί»
Ακούστε τα όσα είπε ο Κώστας Σκρέκας
Ολες οι Ειδήσεις
- Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που «καίνε» την πρώην σύζυγο
- Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Όζι Όσμπορν σε ηλικία 76 ετών
- Μαίρη Συνατσάκη: «Διαγνώστηκα με ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα όταν ήμουν 18 μηνών –”Δεν υπήρχε τίποτα να κάνουν οι γονείς μου (βίντεο)
- Βουλή – Τέμπη: Με 157«ναι» παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
- Ελένη Μενεγάκη: Χαλαρώνει με μαύρο μπικίνι στην παραλία – Φωτογραφίες
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Χαμός από σχόλια μετά την ερμηνεία της σε τραγούδι της Θεοδωρίδου – «Έχω πάει για αντικατάσταση αυτιών» -Βίντεο
- Meteo – Καύσωνας: Στους 44,9 έφτασε ο υδράργυρος – Πρωτιά της Ελλάδας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στην Ευρώπη
- Μεγάλη φωτιά στην ορεινή Κορινθία: Φλέγεται ο Φενεός, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook