Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η δικηγόρος, Σουζάνα Κλημεντίδη, η δικηγόρος και εργατοολόγος, Ματίνα Τριανταφύλλη, και ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος, για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την υποβολή της αίτησης, τις συντάξεις αλλά και για το πρόγραμμα επιδότησης δανείων και τα οικογενειακά επιδόματα.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, τα ποσά που θα μοιραστούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή 6, είναι μειωμένα και αυτό δείχνει ότι το υπουργείο δεν έχει άλλα χρήματα. «Η βοήθεια είναι πολύ μικρή, ενώ πολλοί δεν πήραν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις αναστολές η κυρία Τριανταφύλλη δήλωσε πως για πρώτη φορά τίθενται εισοδηματικά κριτήρια. «Για να περιορίσει τους δικαιούχους, το υπουργείο βάζει περισσότερους κόφτες», σχολίασε.

Αναφορικά με τις συντάξεις, οι συντάξεις ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ καταβάλλονται στις Μαρτίου για όσους ο ΑΜΚΑ λήγει σε μονό αριθμό, ενώ για εκείνους που λήγει σε ζυγό αριθμό, η κατάθεση θα γίνει την Παρασκευή Μαρτίου.

Για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ η κατάθεση θα γίνει στις 29 Μαρτίου, ενώ για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ η κατάθεση θα γίνει στις 30/3.

Για το πρόγραμμα επιδότησης δανείων, η κυρία Κλημεντίδη υποστήριξε ότι οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς δικαιολογητικά και η υποβολή τους θα γίνουν εντός Απριλίου. Το πρόγραμμα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εξετάζεται η ένταξη των στεγαστικών στο πρόγραμμα, ενώ, όπως είπε, επιδοτείται το σύνολο της δόσης. Το ποσοστό επιδότησης είναι έως 90% για τους συνεπείς δανειολήπτες και 80% για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα ρυθμιστούν.

Για τα οικογενειακά επιδόματα, η κυρία Τριανταφύλλη δήλωσε πως οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει, ενώ ανέλυσε και τα κριτήρια με βάση τα οποία μια οικογένεια δικαιούται το επίδομα.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook