Ο όμιλος Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Επίσημο ενδιαφέρον για τις μετοχές του Χ.Α. από τον συνασπισμό των χρηματιστηρίων Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Νορβηγίας. Στην Αθήνα η διοίκηση του Euronext
Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, το Euronext κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για το Ελληνικό Χρηματιστήριο (Αthex Group). Σύμφωνα με πληροφορίες το Euronext εξέφρασε με letter of interest το ενδιαφέρον του και κατέθεσε σχέδιο δημόσιας πρότασης για την εξαγορά της Αthex Group, δηλαδή της μητρικής εταιρίας του ελληνικού Χρηματιστηρίου και υπόλοιπων εταιριών του ομίλου. Πάντοτε κατά πληροφορίες, η πρόταση διαμορφώνεται κατά 15% πάνω από την σημερινή τιμή κλεισίματος της ΕΧΑΕ (τιμή κλεισίματος στα 6,03 ευρώ).
Οι διεργασίες που ήταν σε εξέλιξη με απόλυτη μυστικότητα κατά τις τελευταίες ημέρες και κατέληξαν σήμερα το απόγευμα. Στην Αθήνα βρίσκεται η διοίκηση του Εuronext η οποία αναμένεται να καταθέτει δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Αthex Group, δηλαδή της μητρικής εταιρίας του ελληνικού Χρηματιστηρίου και υπόλοιπων εταιριών του ομίλου.
Οι διαπραγματεύσεις Euronext- Αthex Group πραγματοποιήθηκαν κάτω από το βλέμμα του υπουργείου Οικονομικών και προσωπικά του Κ. Πιερρακάκη καθώς η συμφωνία με το Εuronext για το Χρηματιστήριο της Αθήνας είναι ουσιαστική ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα μια συμφωνία που αλλάζει ριζικά το ΧΑ καθώς εντάσσεται στην πρώτη κατηγορία των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών. Κατά πληροφορίες πάντα, ενήμερος εξ αρχής για το επενδυτικό ενδιαφέρον του Euronext ήταν και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Ο όμιλος Euronext
Το Εuronext είναι διεθνής χρηματιστηριακός όμιλος και αποτελείται από τις χρηματιστηριακές αγορές της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Νορβηγίας. Ο όμιλος του Εuronext, στον οποίο CEO από το 2015 είναι ο Stephane Boujnah (κεντρική φωτο) έχει έδρα και συνεπώς κεντρικά γραφεία στο Παρίσι, είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και η εκκαθάριση των συναλλαγών γίνεται στη Ρώμη. Στο Εuronext διαπραγματεύονται οι μετοχές περίπου 2000 εισηγμένων εταιριών με συνολική κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 6,6 τρις. Ευρώ.
To Χρηματιστήριο της Αθήνας
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας με ιστορία 149 ετών, είναι εισηγμένο με τον κωδικό ΕΧΑΕ, η τιμή της μετοχής του είναι 6,05 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση του ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια το ΧΑ αποτέλεσε συχνά στόχο εξαγοράς. Με το Euronext είχαν προηγηθεί δύο ακόμη προσπάθειες προσέγγισης -στη μια από αυτές μάλιστα έτρεξε και σχετική διαδικασία – χωρίς όμως να στεφθούν από επιτυχία, ενώ ενδιαφέρον είχαν επιδείξει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα το ελβετικό και το Ισραηλινό Χρηματιστήριο.
Πηγή: protothema.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
- Μητσοτάκης: “Η αντιπολίτευση διολισθαίνει σε ακραία συνθήματα και ρητορική από τον υπόκοσμο του διαδικτύου, δεν θα παρασυρθούμε στον βούρκο”
- «Survivor»: Μια συγκλονιστική αναμέτρηση και μια ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά τον Απρίλιο για την ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA
- Γιώργος Παπαδόπουλος: Για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο «Koukoutsi» στον Πειραιά- Πότε κάνει πρεμιέρα
- «Στο χιλιοστό» από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού: Αποκλειστική προβολή της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook