Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν και φέτος τα οχήματά τους -πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα– θα έχουν από τον Μάιο χιλιάδες ιδιοκτήτες που τα έχουν θέσει ηλεκτρονικά σε ακινησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η διαφορά φέτος είναι ότι δεν υπάρχει πέναλτι καθώς δεν θα υπάρχει η επιπλέον επιβάρυνση του ενός μήνα ενώ το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Η διαδικασία και η πληρωμή του ποσού θα γίνεται μέσω Taxis.
Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν μεγάλες πληρωμές από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 6» και ότι «η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι μόνον οι χθεσινές ανακοινώσεις για την παράταση του αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα έχουν κόστος 725 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 325 αφορούν στο λιανεμπόριο. Και σημείωσε ότι, για τον συγκεκριμένο λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.
Ανέφερε ότι πέρυσι το κράτος κατέβαλε 24 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δοθούν 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και «προφανώς δεν είναι χάντρες». Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ζημίες, διότι όσο διευρύνεται η αυστηρή απαγόρευση κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ζημίες. Μάλιστα, είπε πως μόνο τον Μάρτιο είναι σε αναστολή 100 χιλιάδες εργαζόμενοι. Τόνισε ότι η χώρα διαθέτει περίπου 32 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, αλλά μπορούν να διατεθούν περίπου τα δέκα.
Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία, όπως σημείωσε, θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.
Ερωτηθείς για το εάν μπορούν να αυξηθούν σε 8 οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, χαρακτήρισε πολύ πρόωση τη σχετική συζήτηση, λέγοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τις δόσεις δεν είναι ποτέ εύκολες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θρήνος στο Αγρίνιο για τον 27χρονο πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στο Γύθειο, υπηρετούσε ως υποδιοικητής
- Οκτώ συλλήψεις για τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι ο αντιδήμαρχος Πάρου, εργολάβος και δημοτικός υπάλληλος για τον ΧΥΤΑ – Οδηγούνται στον εισαγγελέα
- Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ζήτησε να σβήσουν τα καπνογόνα σε συναυλία του στο Ηράκλειο – «Δύο άνθρωποι κάηκαν δίπλα μας» (βίντεο)
- Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν unfollow στο Instagram
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη Βρετανίδα που βρέθηκε στη βαλίτσα – Το κινητό της εξέπεμπε ακόμη σήμα – Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις της
- Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Κάηκαν σπίτια – Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης (βίντεο)
- Αλλάζει όνομα ένας από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό Δήμους της Μακεδονίας
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook