Έπεσαν υπογραφές για Chevron – Helleniq Energy – Αρχίζουν οι έρευνες στα 4 «οικόπεδα» Κρήτης και Πελοποννήσου
Η επιτροπή αξιολόγησης της ΕΔΕΥΕΠ ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις με τον operator του σχήματος, τον πολυεθνικό κολοσσό Chevron, και εισηγήθηκε στον κ. Παπασταύρου την κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού
Υπεγράφησαν σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, τέσσερις Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες αφορούν στην επιλογή αιτούντων του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Πελοποννήσου (περιοχές «Α2» και «Νότια της Πελοποννήσου») και στις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κρήτης (περιοχές «Νότια της Κρήτης 1» και «Νότια της Κρήτης 2»).
Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή αξιολόγησης της ΕΔΕΥΕΠ ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις με τον operator του σχήματος, τον πολυεθνικό κολοσσό Chevron, και εισηγήθηκε στον Σταύρο Παπασταύρου την κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού αναγορεύοντας ως «Επιλεγείς Αιτών» την κοινοπραξία «Chevron Greece Holdings – Helleniq Upstream».
Υπενθυμίζεται πως το παραπάνω επενδυτικό σχήμα ήταν το μόνο που συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό. Η Chevron εκδήλωσε το πρώτο δίμηνο του 2025 το ενδιαφέρον της για τα θαλάσσια blocks «Νότια της Πελοποννήσου», «Α2», «Νότια της Κρήτης I» και «Νότια της Κρήτης II».
Τα επόμενα πλέον βήματα για την παραχώρηση των τεσσάρων υπεράκτιων περιοχών είναι η οριστικοποίηση των τεσσάρων συμβάσεων ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τη Chevron, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: Υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους
- Φωτιά στην Περαχώρα Κορινθίας – Μήνυμα του 112 για ετοιμότητα, ισχυρές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες – Από εργασίες με χορτοκοπτικό μηχάνημα προκλήθηκε η πυρκαγιά
- Η Θεώνη Κουφονικολάκου μηνύει το τρολ «Πεν Νταλαούρα» μετά την επίθεση εναντίον της
- «Στο χιλιοστό»: Σειρά ντοκιμαντέρ από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού – Το 6ο και τελευταίο επεισόδιο, απόψε, Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
- ΕΡΤ για τους τελικούς της Greek Basket League: «Δεν συμμετέχουμε σε ενέργειες που απαξιώνουν το προϊόν και στοχοποιούν εργαζόμενους»
- Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Δράζος
- Ανασχηματισμός: Κώτσηρας στη θέση του Κυρανάκη στο Μεταφορών, Μαρκόπουλος υφ. Οικονομικών, Χατζηβασιλείου υφυπουργός στο ΥΠΕΞ – Ορκωμοσία την Παρασκευή
- ΠΟΣΠΕΡΤ: «Δεν θα ανεχτούμε οι συνάδελφοί μας να γίνουν τα θύματα επιχειρηματικών ή πολιτικών συμφερόντων»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook